avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Repoziționare terenuri fãrã acordul tuturor ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Repoziționare terenuri fãrã acordul tuturor vecinilor

Sunt proprietarul unui teren achiziționat cu contract de vânzare cumpărare la notar din anul 2007. Proprietarii din tarla respectivă au fost puși în posesie cu legea fondului funciar nr. 18 din 1991, proprietarul de la care am cumpărat terenul fiind primul care a întabulat terenul și singurul care la vândut.
În anul 2011 s-a descoperit un minus de suprafață în tarla, adică suprafețele terenurilor învecinate erau mai mici decât în acte, moment în care vecinii din tarla au început să-și repoziționeze terenurile după bunul lor plac iar cadastrul a acceptat documentațiile cadastrale. La măsurători au participat doar 3 proprietari din 5, eu nu am fost invitat nici anunțat despre problemă.
Vecinul , proprietar al parcelei alăturate a repoziționat terenul în dec. 2012 iar în urma acestei repoziționări a rezultat o suprapunere de 400 mp de care am aflat involuntar la momentul ridicării unui extras de ortofotoplan.
Din câte cunosc pentru a face aceste lucruri vecinul avea nevoie de acordul meu, mai precis declarație autentică notarială dar cu toate acestea cadastrul a acceptat documentația fără a fi interesat că a încălcat un drept de proprietate obținut în condițiile legii, terenul meu fiind întabulat înainte de a-l cumpăra și avea suprafața măsurată exact ca și acte.
Vă rog să-mi spuneți ce bază legală a avut cadastrul când a aprobat repoziționările, mai ales că, Codul Civil prevede clar că rectificările de cărți funciare nu vor aduce prejudicii celor care nu au fost părți în cauză.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Octombrie 2013
bojflav, utilizator
Cel mai recent răspuns: bojflav , utilizator 00:21, 20 Octombrie 2013
Oficiul de cadastru avea obligatia sa va notifice si sa va invite la discutii pe marginea rezolvarii problemei dvs. Se pare ca s-a produs o omisiune in cazul dvs. Puteti solicita punctl de vedere al OCPI si sa verificati daca s-au produs modificari in ceea ce priveste parcela dvs.
Am adresat Oficiului de Cadastru două petiții dar răspunsurile au fost pe lângă subiect, am vorbit chiar și cu angajata care a lucrat la caz și care mi-a explicat că trebuie să renunț la o parte din suprafață, ori eu am dat bani pe teren.
În primul răspuns îmi explică problema cu minusul de suprafață și că proprietarii au fost de acord cu repoziționările și diminuările de suprafețe.
În al doilea răspuns îmi transmit că suprapunerile se soluționează conform prevederilor Ordinului 634/2006, suprapunere pe care ei au creat-o prin repoziționare și care este ilegală în cazul de față, fapt pe care l-am menționat în petiții.
Părerea mea este că au aplicat o procedură din Ordinul 634/2006 în mod eronat și anume prevederile art. 27 , alin. 1, lit. b, care face referire la suprapunerile virtuale. Conform PAD -urilor inițiale din momentul întabulărilor (4 la număr din 5) între terenuri nu exista nici o suprapunere, încă mai existând un teren din tarla care nu este întabulat .
În prezent am angajat un expert topo care e de aceeași părere că ce a făcut cadastrul e ilegal și cred că o să-i acționez în judecată, pe vecin, pe topograful lui și mai nou răspunde și cadastrul după reglementările Codului Civil.
Ultima modificare: Duminică, 20 Octombrie 2013
bojflav, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema suprafațã teren extravilan bojflav bojflav În anul 2007 am cumpărat un teren extravilan în suprafață de 3200 mp, recepția actelor de către cadastru efectuându-se fără probleme. În ... (vezi toată discuția)
Suprapunere teren in actele cadastrale. AndreiLoghin AndreiLoghin Buna ziua, Ma intreb si nu pot intelege cum este posibil ca in verificarile la oficiul de cadastru sa existe suprapunere de teren, adica coordonatele ... (vezi toată discuția)
Cadastru gresit AFANFANA AFANFANA In anul2006 un vecin face cadastru propietati sale i-l pune hortofoto plan ,optine nr cadastral acum in 2015 doresc sa fac si eu cadastrul pe propietatea de ... (vezi toată discuția)