avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 309 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Problema suprafațã teren extravilan
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Problema suprafațã teren extravilan

În anul 2007 am cumpărat un teren extravilan în suprafață de 3200 mp, recepția actelor de către cadastru efectuându-se fără probleme.
În februarie 2013, am solicitat oficiului de cadastru un extras de carte funciară și un extras de ortofotoplan cu intenția de a demara acțiunea de îngrădire a terenului în mod legal, dar am avut o mare surpriză. Extrasul de ortofotoplan arăta o suprapunere cu vecinul din spate, explicația angajatei fiind aceea că, în urma unei expertize efectuate în teren s-a constatat un minus de suprafață, motiv pentru care s-a procedat la repoziționarea punctelor de delimitare cadastrale, pentru a se împărți pierderea între mai mulți proprietari, 5 la număr. Deci suprafața terenului meu se diminua la aprox 2950 mp.
Întrebarea mea este dacă au procedat corect, în cazul de față nefiind prima înregistrare în CF a terenurilor? Nu trebuia ca Oficiul de cadastru să ceară acceptul proprietarului, pentru a face modificări în acte sau reprezentările grafice?
Și cum aș putea obține un extras de ortofotoplan fără suprapunere.


Alte discuții în legătură

Teren suprapus virtual carmen cucu carmen cucu Detin un teren care se suprapune virtual cu 3 nr cadastrale . Inspectorul de la oficiul cadastral a trimis cate o convocare celor 3 proprietari dar nu s-au ... (vezi toată discuția)
Repoziționare terenuri fãrã acordul tuturor vecinilor bojflav bojflav Sunt proprietarul unui teren achiziționat cu contract de vânzare cumpărare la notar din anul 2007. Proprietarii din tarla respectivă au fost ... (vezi toată discuția)
Modificare coordonate teren si plan parcelar madairina madairina In anul 2004 am cumparat un teren de 2000mp cu cadastru, pe care l-am intabulat. Anul trecut cand au venit sa ne faca intarusarea ne-au spus cei de la primarie ... (vezi toată discuția)