avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 274 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda rutiera
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda rutiera

Autovehiculul oprit de agentii de politie apartine unei persoane juridice. Contraventiile semnalate au fost depasirea vitezei legale si defectiuni la sistemul de iluminare, pentru cea din urma retinand-se certificatul de inmatriculare. Pv a fost intocmit pe numele conducatorului auto, pentru ambele contraventii. Cel de retinere al certificatului de inmatriculare nu ar fi trebuit intocmit pe numele persoanei juridice detinatoare a autovehicului? Daca da, pv mai are valoare?
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 14:34, 26 August 2010
Atata vreme ce nu il veti contesta in instanta pv este perfect valabil.Parerea mea este ca nu deoarece proprietarul persoana juridica avea obligatia de a avea masina in perfecta stare de functionare.Trebuiesc gasite alte motive de nulitate.Soferul presupun ca este salariatul societatii.
Pt. partea cu viteza nu este vinovata firma dv. ci conducatorul masinii , insa pt. defectiuni este obligatia firmei sa remedieze defectiunile, sa plateasca amenzile si apoi cu factura de la service ca a remediat defectiunea si cu chitanta de la adm. financiara ca aplatit amenda ( s-au de unde a platit ) se prezinta la politie si ridica certificatul de inmatriculare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este legal sa se retina talonul masinii pentru un bec ars? cristi_123 cristi_123 Am depasit masina politiei logan nou mcv ,care se deplasa in afara localitatii,pe un drum judetean si circula ostentativ cu aproximativ 40 km/ora.Dupa ... (vezi toată discuția)
Amenda Indecis Indecis Buna ziua, am fost oprit de catre politia rutiera si mi s-au cerut actele la control. Din pacate nu le-am avut la mine, dar am dat toate datele din buletin si ... (vezi toată discuția)
"nu a oprit la semnalul regulamentar al politistului " ShoSho ShoSho Buna ziua tuturor..mi-am permis sa citez \"recit\" din PV incheiat de un agent de circulatie din cadrul politiei rutiere din municipiul Botosani pt faptul ca ... (vezi toată discuția)