Autovehiculul oprit de agentii de politie apartine unei persoane juridice. Contraventiile semnalate au fost depasirea vitezei legale si defectiuni la sistemul de iluminare, pentru cea din urma retinand-se certificatul de inmatriculare. Pv a fost intocmit pe numele conducatorului auto, pentru ambele contraventii. Cel de retinere al certificatului de inmatriculare nu ar fi trebuit intocmit pe numele persoanei juridice detinatoare a autovehicului? Daca da, pv mai are valoare?
Atata vreme ce nu il veti contesta in instanta pv este perfect valabil.Parerea mea este ca nu deoarece proprietarul persoana juridica avea obligatia de a avea masina in perfecta stare de functionare.Trebuiesc gasite alte motive de nulitate.Soferul presupun ca este salariatul societatii.
Pt. partea cu viteza nu este vinovata firma dv. ci conducatorul masinii , insa pt. defectiuni este obligatia firmei sa remedieze defectiunile, sa plateasca amenzile si apoi cu factura de la service ca a remediat defectiunea si cu chitanta de la adm. financiara ca aplatit amenda ( s-au de unde a platit ) se prezinta la politie si ridica certificatul de inmatriculare.
Amenda
Indecis
Buna ziua, am fost oprit de catre politia rutiera si mi s-au cerut actele la control. Din pacate nu le-am avut la mine, dar am dat toate datele din buletin si ... (vezi toată discuția)
Control rar
payty
Buna ziua,
As dori sa stiu care sunt drepturile pe care le am in cazul in care sunt oprit de un control facut de laboratorul mobil RAR.
Sunt posesorul ... (vezi toată discuția)