avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... despre copilul minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

despre copilul minor

buna ziua eu am un copil de cand eram mai tanara aveam 17 ani si il am in grija parintilor,,,,,copilul pe certificat ma are trecuta p mine ca parinte pt ca tatal lui ma parasit,,,as dori sa stiu daca se poate sa trec copilul pe numele parintilor mei ca si cum lar adopta ei si ce pasi trebuie sa urmez.
daca ma puteti ajuta careva?va rog
multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 20:00, 26 August 2010
Pentru care ratiune ati dori aceasta?

andymaurul
Ultima modificare: Joi, 26 August 2010
andymaurul, utilizator
Parintii d-voastra trebuie sa initieze pasii pentru adoptie si dupa ceea copilul va primi numele lor de familie.
asa doresc parinti mei si eu sunt de acord cu ei pt ca ei lau crescut si eu am familia mea acum
Mi se pare cel putin ciudata dorinta dv. si nu pot s-o inteleg.Dar, ma rog fiecare face cum ii dicteaza constiinta.
Nu cred ca este necesara o asemenea adoptie....pt.ca in fapt oricum este crescut de parintii dvs. ... dar probabil va ganditi ca daca va poarta numele ar putea emite pretentii la mostenire impreuna cu copiii pe care ii veti avea din prezenta casatorie,iar cuiva nu i ar conveni.Domnul avocat Corduneanu v-a indrumat in mod corect in vederea demararii actiunii.

andymaurul
Ultima modificare: Joi, 26 August 2010
andymaurul, utilizator

Alte discuții în legătură

Incredintare minor de catre parinti ascendetului MarinescuO MarinescuO Buna, am si eu o speta,as dori sa stiu in mare cam care sunt pasii de urmat intr-o asemenea situatie : 1- exista un copil minor de 4 ani, care este ingrijit de ... (vezi toată discuția)
Buna cristi.viziteu cristi.viziteu dorim sa infiem o fata care o intretinem de la 10 ani acum fata are 19 ani unde putem sa ne adresam pt infiere [/quot] (vezi toată discuția)
O persoana care a fost infiata parțial, mai are drept de mostenire ... tudorson tudorson O persoana care a fost infiata parțial, mai are drept de mostenire din partea părinților naturali, dacă da, ce cota parte ? (vezi toată discuția)