Buna, am si eu o speta,as dori sa stiu in mare cam care sunt pasii de urmat intr-o asemenea situatie : 1- exista un copil minor de 4 ani, care este ingrijit de catre bunica sa in acest moment 2- parintii sai nu mai vor sa auda de acesta, nu il doresc, nu mai vor sa aiba de a face cu el deloc si ar fi de acord sa-l ia in intretinere bunica acestuia.
Va multumesc anticipat.
Bunica doreste sa-i fie ei incredintat minorul.Parintii sunt de acrod sa renunte la copil. Despre adoptie in codul Familiei gasesc la art.66-85,nu? sau daca exista o lege speciala a adoptiei,o ordonanta ceva...
Multumesc de raspunsuri.
Deci prin legea adoptiei practic va fi doar 1 singur proces, prin acela se instituie adoptia,se da consimtamantul partilor...sau vor fi 2 procese,primul pentru decaderea din drepturi a parintilor iar abia dupa aceea de adoptie?
Alte discuții în legătură
Sechestrare minora
george 21
Am un copil de 11 ani nefiind casatorit cu mama copilului, dar pe care l-am recunoscut. Acum 5 ani au plecat in Spania cu acordul meu, in fiecare vacanta de ... (vezi toată discuția)
Custodie tata
amne
Buna
revin cu o lamurire. Nevasta mea a semnat aceea foaie prin care imi incredinta un copil pentru ca ea a comis o ilegalitate : a luat unul dintre copii de ... (vezi toată discuția)