avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Incredintare minor de catre parinti ascendetului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Incredintare minor de catre parinti ascendetului

Buna, am si eu o speta,as dori sa stiu in mare cam care sunt pasii de urmat intr-o asemenea situatie : 1- exista un copil minor de 4 ani, care este ingrijit de catre bunica sa in acest moment 2- parintii sai nu mai vor sa auda de acesta, nu il doresc, nu mai vor sa aiba de a face cu el deloc si ar fi de acord sa-l ia in intretinere bunica acestuia.
Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Luni, 21 Septembrie 2009
MarinescuO, utilizator
Cel mai recent răspuns: MarinescuO , utilizator 11:14, 28 Septembrie 2009
Raspundere penala ar exista dar trebuie facuta plangere penala.
Incadrarea ar fi pe art 305 c. pen.
Dar depinde de mai multe lucruri pentru ca sa fie vorba de aceasta infractiune.
Copilul nu a fost dorit inca de la inceput si de la varsta de 4-5 luni traieste cu bunicii lui,crescut de ei.Sunt cazuri si mai grave, este normal sa ne indignam, dar nu vad ce vina ar avea un avocat.Acesta dimpotriva incearca sa ajute, ca acel copil sa traiasca intr-un mediu bun si legal, sa gaseasca cea mai buna solutie,pentru cei care il doresc pe acel copil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sechestrare minora george 21 george 21 Am un copil de 11 ani nefiind casatorit cu mama copilului, dar pe care l-am recunoscut. Acum 5 ani au plecat in Spania cu acordul meu, in fiecare vacanta de ... (vezi toată discuția)
Custodie tata amne amne Buna revin cu o lamurire. Nevasta mea a semnat aceea foaie prin care imi incredinta un copil pentru ca ea a comis o ilegalitate : a luat unul dintre copii de ... (vezi toată discuția)
Program de vizita minor cu posibilitatea de a lua minorul in strainatate! am_o_intrebare am_o_intrebare salut! Speta simpla........Relatie de concubinaj.......rezulta un copil. Minorul a fost recunoscut de tata iar in prezent are 4-5 ani.Tatal locuieste si ... (vezi toată discuția)