avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am primit o bataie serioase, acuma ce sa fac?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am primit o bataie serioase, acuma ce sa fac?

Am primit in urma cu 2 saptamani o bataie serioasa.
Au venit 5-7 tineri fara nici un motiv si m-au luat la pumni si la picioare. Mentionez ca nu ii cunosc pe acei tineri, si am fost tras intr-o capcana: o fata ma tot chema la intalnire, eu i-am zis ca nu vreau s-o vad, dar ea ma tot cheama, si la un moment data imi zice sa ma duc in fatza blocului s-o vad si din astea, ca a venit la varasa, si daca pot sa-i aduc un incarcator de Nokia. Am inca SMS-urile in telefon. Fata a venit si la 5-10 metri de ea era un grup de 5-10 persoane care au tavalit cu pumnii pe mine. A venit unul la mine si m-a intrebat ca e prietenu lui aia, si a inceput sa-mi dea cu pumnul in ochi.

Mentionez ca am avut ochelari, altfel poate ramaneam orb... mi-a dat cu pumnii doar in ochi , tampla, cap, ceafa, nas, dintzi. Am avut intr-un fel noroc ca nu am nici o fractura, si ca a venit repede jandarmeria care l-a prins pe individ.

Am stat 5 zile in spital, si am primit 7-8 zile de la medicul legist + cred ca urmeaza sa cer prelungire, pt. ca medicul legist la recomandari a zis sa consult niste medici specialisti.


Am fost azi la politie [m-au chemat sa ma intrebe daca ma impac cu ala sau daca voi depune plangere], si am vazut ce a declarat ala. Ala a declarat ca eu am vrut sa-l lovesc pe el, si din astea. Bine macar ca a recunoscut conflictul , daca era destept declara ca nici nu ma cunoaste si ca doar trecea pe acolo. El a zis ca a vrut doar sa discute cu mine, ca tot ii dadeam mesaje la prietenasa,etc... [se leaga foarte mult cu "prietena lui" si chestii din astea]

Ahhh inca ceva, jn fata jandarmilor a urlat ca vreau s-o violez pe prietenasa,si le-o arat pumnul si a mers la salvare zicand ca si el are nevoie de ingrijiri mediale..

Acuma eu ce pot sa fac? aia sunt 10 ... iar eu unul si daca am vreo 3-4 martori , dintre care 2 sunt parintii. Poate ca au mai fost si altii dar nu vor sa declare nimic, sa nu aiba probleme. Pot sa cer sa fac test cu poligraf sau ceva asemanator ca sa-i infund pe aia? Avand in vedere ca au inceput sa minta, va fi mai grava situatia lor, va fi tras macar pt. fals si uz de fals la raspundere, eu pot sa-l dau in judecata si pt. calomnie, pt. ca eu nu am vrut sa-l lovesc, eu nici nu l-am atins macar si nici vorba s-o violez pe prietena lui [cred ca a scris prietena mea de vreo 20-30 de ori in declaratia aia] in plina strada.

Ce sa fac? Sa ii las pe aia sa declare, si apoi sa vin cu declaratia mea sa cer test poligraf? Ingrjiri medicale inca am putine, am sa vad cate zile am sa mai primesc dupa ce consult mai multi medici. Astazi am fost la filme la nas, si au gasit niste fracturi minore care nu mi-au fost trecute la spital, si tot azi am vazut ca am 2-3 dintzi rupti. Nu rupti rau, ce usor in forma de firez pe margine, pe smaltz, dar daca se distruge smaltzul ala la dintzi, iar unul cred ca e rupt cam rau ...





Cel mai recent răspuns: xuser , utilizator 19:22, 15 Octombrie 2010
D-voastra decideti daca doriti sa se continue cercetarile in cauza sau nu; dar daca a mai formulat plangere penala vreunul dintre ceilalti nu e bine sa va retrageti plg. sau sa va impacati cu ei; solicitati testarea d-voastra poligraf, mentionati si in declaratiile date ca doriti acest lucru si organul de cercetare penala va hotari.
Nu puteti solicita testarea lor in schimb.
avocat Cristina Popescu
~ Conținut șters la cerere ~
Ok , dar simplu faptul ca eu am fost cel dus de salvare,nu e o proba pt. mine?! eu nici macar nu am apucat sa ma apar de aia + altii au vazut de la balcon cum m-au lovit cu pumnii si picioarele. Mi-am facut si poze, efectiv eram plin de sange pe jos si inca mai dadeau cu picioarele in mine, doar in ochi, gura, nas si cap.
Singura problema e ca ala zice ca eu l-am atacat, si va veni cu aia 10 care zice la fel, ca doar nu e prost. Eventual va mai zice si ca i-am hartuit prietena, si din astea.

Am vrut sa le arat la aia de la politie telefonul cu SMS,-uri , si ei au zis sa scot SMS-urile pe un CD. Totusi, ce proba e aia? SMS-uri pe CD. Eu am vrut sa le las telefonul lor, ei au zis sa umblu eu in telefon sa scot mesajele pe un CD. NU cred ca e o idee foarte buna ce mi-au cerut.

Ar trebui sa cer politiei sa-i gaseasca pe toti , inclusiv pe domnisoara aceea?
Ideea este ca nu vreau sa ma impac cu ei , vreau sa plateasca pt. faptele lor.

Cata vreme eram in spital venea pe acolo zilnic notarul si se impacau oamenii ,unii pt. 300 euro, altii pt. 4000 euro, eu sincer nu vreau banii lor, sa imi iau un mobil sa-mi aduc aminte de ei , sau sa ma duc prin excursie pe undeva pe banii lor, sau sa aud ca de aia mi-am luat apartament ca i-am dat pe ei in judecata si ca sunt un porc si din astea... dar... avand in vedere ca majoritatea romanilor sunt saraci, si eu sunt niste golani de 18-20 de ani, doar asa cred ca le pot face probleme prin familie, daca ma intelegeti, si doar asa se vor calma si ei, ca altfel doar se vor lauda ca l-au batut pe unul pana cand l-au bagat in spital si ca au dosar penal, pedepse cu suspendare,etc.
Faza: daca ma indrept doar asupra agresorului principal, va avea mai mult de platit, daca se va imparti factura la 10 ... vor fi bani de nimic.
+ Nu stiu inca daca am sa-i dai pe toti in judecata, se vor manca intre ei sau se vor apara unul pe altul,...desi aia pot veni de martori si daca nu sunt inculpati si atunci sa nu fie mai rau pt. mine.

Poate pati ceva pt. ca a mintit acuma, dar daca isi va schimba declaratia? Poate sa-si schimbe delcaratia cum vrea el? Poate maine sa zica ca nici nu ma cunoaste si ca l-au confundat jandarmii cand au fugit dupa el ?
Eu am fost plecat prin lume, si stiu ca in USA/Rusia/Germania politia discuta cu tine, pana cand te-a prins cu minciuna, din moment ce te-a prins cu minciuna nici macar nu iti mai iau declaratii,etc.


Care e treaba de slutire? Mi-a mai ramas o urma pe spranceana, sau cum se zice. Pe langa o urma de 3 cm, pielea de acolo este ca moarta, nu mai sta ca pe celalt spranceana, sta ca si cazuta iar atzele lasate au lasat urme de umflaturi, intr-un loc chiar urat...
Ultima modificare: Joi, 26 August 2010
xuser, utilizator
Dumneavoastra depuneti plangerea penala, iar procurorul va incadra fapta conform prevederilor legale pe baza probelor pe care le administrati (certificat medico-legal, martori, etc.)
T.Claudiu a scris:

Dumneavoastra depuneti plangerea penala, iar procurorul va incadra fapta conform prevederilor legale pe baza probelor pe care le administrati (certificat medico-legal, martori, etc.)


Am macar ceva sansa sa primeasca macar arest preventiv?

Alte discuții în legătură

Dosar penal in urma unui accident elena 123 elena 123 Accidentul s-a produs ca urmare a neadaptarii vitezei la conditiile de drum(conform constatarilor politiei), cu alte cuvinte eu conduceam si din cauza vitezei ... (vezi toată discuția)
Poate fi partea vatamata obligata sa mearga la iml? catalin05 catalin05 Intrebarea este valabila pentru orice vatamare corporala...dar in cazul meu este urmatoarea situatie: Accident rutier: 4 victime: 1. vinovatul... 2. 50 de ... (vezi toată discuția)
Daca am ramas cu un semn vizibil din urma accidentului auto ,an frunte este slutire? gilcrist1977 gilcrist1977 asa ceva nu se ancadreaza la vatamare corporala grava chiar daca nu am peste 60 de zile de iml? nu e art 182cod penal? (vezi toată discuția)