avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1198 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... contestatie la taierea pensiei de invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

contestatie la taierea pensiei de invaliditate

Buna ziua.La primul mesaj nunam primit nici un raspuns sper sa primesc acum.Am facut contestatie la decizia de taiere apensiei de invaliditate si am primit urmatoru raspuns,sa fac contestatie la institut la bucuresti pentru ca ei au sistat pensia dar pe prima decizie pe care am primito specifica clr ca contestatia se depune in termen de 30 de zile la casa de pensi.As vrea sa stiu care este procedura corecta.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 20:45, 29 Decembrie 2010
Astfel de decizii, din cate stiu eu, se ataca in instanta, mai exact va judecati cu cei care au emis decizia.
avocat Cristina Popescu
Ce acte sunt necesare pentru a depune contestatie impotriva unei dispoziti pentru suspendarea/incetarea platii pensiei?Si in cate zile se poate depune contestatia de la data primiri acesteia si unde?
AureliaJ a scris:
Ce acte sunt necesare pentru a depune contestatie impotriva unei dispoziti pentru suspendarea/incetarea platii pensiei?Si in cate zile se poate depune contestatia de la data primiri acesteia si unde?

Va rog sa reveniti cu urmatoare informatii:
-cine a emis actul, casa de pensii sau comisia de expertiza medicala?
-este vorba despre incetarea platii pensiei sau despre suspendarea platii acesteia?
-exista vreun temei legal pe document sau o motivare?
Cabinetul de expertiza prelungeste pe un an data revizuiri.Dupa doar o luna casa judeteana de pensii trimite o dispozitie pentru incetarea acesteia la legea nr. 19/2000 , art.91 , alin. 1 , lit.B .Va multumesc
Art. 91, alin. (1), lit. b) din Legea nr. 19/2000 prevede ca "plata pensiei încetează începând cu luna următoare celei în care beneficiarul nu mai îndeplineşte condiţiile legale în temeiul cărora i-a fost acordată pensia."

E de neinteles de ce au emis cei de la pensii decizie de incetare a platii pensiei. Contestati decizia emisa de casa de pensii la tribunal, in 45 de zile de la comunicare, si anexati si copia deciziei emise de cabinetul medical de expertiza. In acelasi timp adresati-va cu o petitie casei de pensii si inscrieti-va in audienta la directorul acesteia. Undeva este o eroare sau, mai degraba, o lipsa de comunicare intre cabinetul de expertiza si casa teritoriala de pensii.

Atentie! Daca vi s-au inmanat mai multe exemplare ale deciziei emise de comisia de expertiza medicala, dvs. trebuia sa depuneti la casa de pensii un exemplar, potrivit art. 7 din Ordinul nr. 1418/2010. Dar aceasta obligatie trebuia sa va fie adusa la cunostinta.
Art. 7. — (1) Medicul expert al asigurarilor sociale de la cabinetul de expertiza medicala a capacitatii de munca, dupa examinarea bolnavului si analizarea dosarului medical, redacteaza concluziile expertizei, pe care le inscrie in raportul de expertiza medicala.
(2) Dupa stabilirea concluziilor expertizei, medicul expert al asigurarilor sociale se pronunta asupra invaliditatii printr-o decizie medicala asupra capacitatii de munca, care se intocmeste in 3 sau, dupa caz, 4 ori 5 exemplare.
(3) Un exemplar al deciziei medicale asupra capacitatii de munca ramane la dosarul medical, care se pastreaza in evidenta cabinetului de expertiza medicala a capacitatii de munca. Celelalte exemplare se inmaneaza persoanei expertizate, sub semnatura, cu obligatia ca aceasta sa le depuna, dupa caz, la casa teritoriala de pensii, la angajator (daca este asigurat), la inspectoratul teritorial de munca (in cazul accidentului de munca) sau la directia de sanatate publica (in cazul bolii profesionale). Un exemplar ramane in posesia persoanei expertizate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate anulata ANAYRAM ANAYRAM Stimaţi specialişti, Mama mea a fost chemată la INEMRCM în luna septembrie 2010. În urma investigaţiilor efectuate, s-a constatat că este aptă de ... (vezi toată discuția)
Revizuiremedicalaprogramrecuperator DorianP DorianP Buna seara, sunt pensionar pe caz de boala cu coxartroza bilaterala si discopatie vertebrala accentuate. Intr-un act adtional deciziei medicale - scrisoare ... (vezi toată discuția)
Anularea pensiei de invaliditate de catre inemrcm veronica safta veronica safta am fost pensionata pe caz de boala grad3cu diagnostic ;neoplasm mamar grad3b,operat ,chimio si hormonotratat.pe data de 16-11 2010 am fost convocata la ... (vezi toată discuția)