avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Drepturi detasare in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Drepturi detasare in strainatate

Buna ziua

Va rog sa ma lamuriti si pe mine, am tot cautat in codul munci samd dar nu am reusit sa ma lamuresc.
Concret, voi fi detasat in strainatate pe perioada de 1 an, de la firma romaneasca A la o firma straina B, urmeaza sa inchiriez un apartament acolo pe toata aceasta perioada. Mi s-a zis ca chiria ap. precum si intretinerea trebuie sa o platesc eu.
Codul muncii art. 46 p. 4 spune ca "Salariatul detaşat are dreptul la plata cheltuielilor de transport şi cazare, precum şi la o indemnizaţie de detaşare, în condiţiile prevăzute de lege sau de contractul colectiv de muncă aplicabil."
Indemnizatia de detasare am inteles ca este minim 50% din salariul de baza.
De unde inteleg eu ca una din firmele A sau B (parca B) trebuie sa-mi plateasca de fapt chiria precum si cheltuielile de intretinere a ap., gaz, curent, apa, etc.
Intrebarile sunt:

1. Este adevarat ca plata chiriei si a cheltuielilor de intretinerie este in sarcina lor?
2. Pe langa drepturile din codul muncii, diurna, cheltuieli, beneficiez in plus si de salariu de la firma B? Sau trebuie sa ma descurc acolo cu jumatate din salariul de baza de aici (indemnizatia de detasare)?
3. Daca firma A se hotaraste ca de fapt este o "formare profesionala" de 1 an, drepturile si salariul sunt aceleasi?

Cu respect si multumiri,
Nox :)
Cel mai recent răspuns: ContSters478 , utilizator 17:52, 27 Ianuarie 2008
Sumele pentru cazare si transport se achita de societate numai daca acestea au fost prevazute in contractul de munca sau intr-un act aditional la acesta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detasare oprea_rodica68 oprea_rodica68 ptr un bucatar care pleaca in detasare la un alt loc de munca , deoarece la locul de munca prevazut in contractul de munca se face renovare trebuie incheiat un ... (vezi toată discuția)
Obligatii patron roman - angajat detasat in strainatate ilye6676 ilye6676 Ce drepturi am eu daca sunt detasat in franta si ce obligatii revin patronului romin fata de mine aici tinind seama de diurna cazare si mincare specific ca ... (vezi toată discuția)
Detasare functionari publici DianaN. DianaN. Exista specificata in legislatie obligativitatea ca institutia sa ii acopere angajatului detasat toate costurile (cazare, diurna si transport)? In cazul ... (vezi toată discuția)