avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Detasare Functionari Publici
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Detasare Functionari Publici

Exista specificata in legislatie obligativitatea ca institutia sa ii acopere angajatului detasat toate costurile (cazare, diurna si transport)? In cazul cazarii intr-un apartament inchiriat, institutia este obligata sa acopere si cheltuielile cu intretinerea, utilitati, etc?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:37, 19 Februarie 2019
art.46 C.mun.
...
(4) Salariatul detasat are dreptul la plata cheltuielilor de transport si cazare, precum si la o indemnizatie de detasare, în conditiile prevazute de lege sau de contractul colectiv de munca aplicabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detasat dupa angajare mlc1 mlc1 Buna dimineata, As dori sa stiu daca se poate detasa in UE un salariat care tocmai a fost angajat fara a plati diurna de 35Eur/zi, doar cazare si ... (vezi toată discuția)
Diurna externa VIRGIL31 VIRGIL31 Buna ziua. Am si eu o nelamuriere. In cazul in care un salariat cu CIM incheiat in Romania, din transporturi, cu functia de sofer, lucreaza in afara tarii, in ... (vezi toată discuția)
Drepturi detasare in strainatate noxnox noxnox Buna ziua Va rog sa ma lamuriti si pe mine, am tot cautat in codul munci samd dar nu am reusit sa ma lamuresc. Concret, voi fi detasat in strainatate pe ... (vezi toată discuția)