avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 891 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... detasat dupa angajare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

detasat dupa angajare

Buna dimineata,

As dori sa stiu daca se poate detasa in UE un salariat care tocmai a fost angajat fara a plati diurna de 35Eur/zi, doar cazare si transport.( detasare pe o per de 6 luni cu acordul angajatului )

multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:10, 19 Februarie 2013
Potrivit art.46 alin.4 C.mun., salariatul detaşat are dreptul la plata cheltuielilor de transport şi cazare, precum şi la o indemnizaţie de detaşare, în condiţiile prevăzute de lege sau de contractul colectiv de muncă aplicabil.
Angajatul va fi trimis la training si i se va plati cazare/ transport plus salariu... Cum sa fac legal sa nu platesc indemnizatia de detasare?
Nu aveti cum sa eludati prevederile legale in acest sens ...sunteti obligat sa-i acordati diurna
Ultima modificare: Marți, 19 Februarie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diurna externa VIRGIL31 VIRGIL31 Buna ziua. Am si eu o nelamuriere. In cazul in care un salariat cu CIM incheiat in Romania, din transporturi, cu functia de sofer, lucreaza in afara tarii, in ... (vezi toată discuția)
Detasare functionari publici DianaN. DianaN. Exista specificata in legislatie obligativitatea ca institutia sa ii acopere angajatului detasat toate costurile (cazare, diurna si transport)? In cazul ... (vezi toată discuția)
Codul munci diurna sandu1972 sandu1972 Buna seara sunt angajat cu contract de munca in romania si trimis in detasare in UE de catre firma .Intrebarea mea e, se pot face plati salariale din diurna pe ... (vezi toată discuția)