avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... teren neparcelat -nu avem mejdie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

teren neparcelat -nu avem mejdie

Buna ziua tuturor .as dori sa ma jutati pentru a-mi solutiona problema.Am cumparat un teren de la vecinul mejdias acum 11 ani.Problema este ca eu nu stiu nici acum care este mejdia intre noi si care este latimea- front stradal la mine .cert este ca in contractul de v-c scrie ca am cumparat 23 arii adica 1/2 parti din teren(eu consider ca acel 1/2 este exact jumatate de la strada si pana la capatul terenului)vecinul are cu 1 m si ceva mai mult, iar acum construeste casa aproape de gardul meu fara a respecta dimensiunea de la gardul dintre noi ,gard care a fost pus si el tot unde a vreut vecinul -dupa multa cearta .Cand a facut schita de autorizatie pentru constructie nu la lasat pe proectant sa masoare tot , ci numai latimea la amandoi si mejdia tot nu a fixato , iar acum spune ca vecinul de langa el mai are inca 1 m la el in curte-ca au facut o intelegere scrisa acesta cedandu-i 1 m. vecinul cu pricina spune ca nu a cedat nimic .CUM TREBUIE SA PROCEDEZ -pentru a face noi masuratori ? URBANISMUL nu ar putea sa opreasca constructia -pentru ca se constr. ilegal? exista vreo harta la primarie care sa arate latimea la fiecare?m-ar costa mult sa aduc comisia pt. masuratori?
Cel mai recent răspuns: erdeicristina , utilizator 15:34, 27 August 2010
Mergeti la Primarie,cu Titlul de Proprietate si solicitati sa va dea o copie din Registrul Cadastral,cu fila unde se face vorbire despre terenul dvs. Da,exista harti cadastrale,precise - Tarla/Parcela - in care sigur este trecut intreg terenul dvs. Puteti cere copie dupa aceasta harta. Acolo sunt trecute si cotele terenului dvs.,inclusiv vecinii.
Bafta.
Va multumesc foarte mult pentru raspunsul si ajutorul d-voastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza - granituire tytys tytys Am cumparat in anul 2005 o casa cu un teren aferent de 1500 mp conform titlului de proprietate al fostilor proprietari,iar expertul dupa efectuarea ... (vezi toată discuția)
O mare dilema daniela.ilea daniela.ilea Daca ma poate ajuta cineva ,detin o casa batraneasca cu un front stradal de 7 m dar in spate se lateste curtea ajungand la 13 m ,doresc sa construiesc o casa ... (vezi toată discuția)
Drum satesc de 34m cat o autostrada adiSEME adiSEME Buna seara, va rog un sfat legat de o problema cu drum satesc. Detin teren 11.000 mp in intravilan, comuna jud Timis avand pe 3 parti drum (recent ... (vezi toată discuția)