avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... arest preventiv
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

arest preventiv

o ruda foarte apropiata mie este arestata preventiv.desigur tot o motivare deosebita ce mentioneaza indignarea societatii de unde devine si pericol social etc... nu asta conteaza. problema este ca pe fond de stres este posibil sa i se fi declansat o forma de diabet. medicul de pe arest nici nu te baga in seama, am facut cerere si la procuror sa fie investigata dar nimic inca.vreau sa stiu daca imi puteti spune ce se poate face?poate fi dusa la spitalul din oras pentru investigatii? sau doar la jilava?ce putem face pentru ca ii este foarte rau si nici nu cred ca o sa-i dea drumu' curand.
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 07:25, 28 August 2010
Potrivit legii,orice boala poate fi tratata in sistem penitenciar.Puteti solicita procurorului de caz sa fie tratat in spitalul municipal pe cheltuiala familiei,sau de asemenea daca este pe vreunul dintre aresturile din bucuresti sa fie transferat la spitalul penitenciar Jilava.Formulati cerere scrisa catre procurorul de caz la care anexati toate actele medicale.

andymaurul
Ultima modificare: Joi, 26 August 2010
andymaurul, utilizator
Sa adreseze cereri in scris la comandant si sa mentioneze aceste aspecte.
Daca decedeaza acestia vor raspunde.
In consecinta se va analiza cererea.

avocat Claudiu Lascoschi
Nu comandantul este acela care dispune un eventual transfer la Spitalul Penitenciar Jilava.Doar procurorul o poate face potrivit legii.

andymaurul
andymaurul, utilizator
Procurorul nu are treaba daca depune cererea la comandant.
Comandantul raspunde de cei aflati in arest si nu procurorul.Ma refer la starea lor de sanatate.
Daca este vorba de trensfer in alt loc de detentie atunci este competent procurorul ( in faza de urmarire penala).
Diabetul se poate trata insa in regim de detentie.
Poate insa sa se apere pe starea de arest si sa dovedeasca cu acte medicale ca este bolnav.Instanta poate revoca sau schimba masura preventiva daca avocatul formuleaza cerere in acest sens.
Mai depinde insa si de instanta...
Pericolul pentru ordinea publica poate fi mai scazut daca inculpatul este bolnav si nu mai poate comite noi infractiuni, iar indignarea opiniei publice nu mai conteaza prea tare intrucat viata este o valoare sociala care trebuie ocrotita chiar si in cazul infractorilor.
Daca este recidivist pot exista ceva mai multe probleme...dar chestiunea cu viata tot este valabila...

avocat Claudiu Lascoschi
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
problema este ca nu avea aceasta problema de sanatate inaintea arestarii preventive, s-a declansat de la socul suferit si de la stres. noi am vrea sa ni se aprobe sa-i facem investigatii medicale , analize pentru a afla diagnostocul si sa poata urma un tratament corect pe arest daca nu se poate sa o elibereze.simptomele sunt clare de diabet si de aceea am cerut analizele intr-un spital civil.

Alte discuții în legătură

Arestarea femeii gravide morebyte morebyte Am o speta si ma bat cu morile de vant, poate ma ajuta cineva ca de cateva zile tot caut si nu gasesc ceva concret desi toata lumea vorbeste ca exista. ... (vezi toată discuția)
Motivarea arestarii preventive prin "ingidnarea opiniei publice" Adi Lungu Adi Lungu Buna ziua. Ce se intampla? Palesc valorile justitiei? Ne intoarcem la procesele tinute la Caminul Cultural sau in cantine, pentru a se simti mai bine oprobiul ... (vezi toată discuția)
Propunere de arest preventiv gabitzu1ro gabitzu1ro Buna.Un amic de al meu a fost arestat preventiv 29 de zile,incepand cu data de 7 martie pt.infractiunea de trafic de moneda falsa.Setinta a fost definitiva a ... (vezi toată discuția)