Am o speta si ma bat cu morile de vant, poate ma ajuta cineva ca de cateva zile tot caut si nu gasesc ceva concret desi toata lumea vorbeste ca exista.
Stie cineva vreo decizie interna sau a CEDO prin care sa se vorbeasca de o incompatibilitate a starii de arest in ce priveste femeia gravida?
Printr-o experiza medico-legala se poate stabili daca sau nu o femeie insarcinata poate suporta regimul de detentie. Pentru aceasta trebuie sa existe un proces pe rol, fie chiar in faz de cercetare penala.
Mai presus de asta, am formulat o cerere de o saptamana la procurorul care supravegheaza U.P si nici pana in prezent nu a fost prezentata la IML pentru expertizare, ...pentru ca e conditionata de plata onorariuliu pentru expertiza, de asemenea am solicitat inaintarea in vederea consultarii la un spital cu specialitatea obstetrica si ginecologie si nici o asemenea cerere nu a fost solutionata de aproape o saptamana.
Iar pe instanta s-a respins recursul la luarea masurii arestarii preventive formulat de inculpata si de asemenea si o cerere de revocare a masurii.
Am forumulat o cerere de liberare provizorie pe control judiciar care normal este admisibila si intemeiata, dar...nu cred ca intereseaza pe nimeni situatia reala
In cazul in care femeia este gravida destul de rar se dispune arestarea preventiva.
Probabil ca este vorba de o infractiune foarte grava sausi recidivista.
In caz de trafic de droguri se dispune arestarea preventiva.
Nu cunosc nicio cauza de imposibilitate a arestarii preventive nici din partea CEDO si nici in dreptul national.
Esential este daca suporta sau nu detentia,mai ales ca in Romania conditiile sunt destul de nefericite...
Am incercat sa axez cererile pe dreptul la viata si la un mediu sanatos, pe interzicerea torturii si a tratamentelor inumane, am incercat sa ma raportez mult pe conditiile de detentie asa cum reies din cele retinute in deciziile cedo recente,
fata de considerentele pe care le-ati enuntat dumneavoastra respectiv, fapta grava , este vorba de 208 cu 209 al 1 lit a...deci...apreciem, iar recidiva nu mai poate sta la baza luarii masurii ca si temei, mai mult acesta fiind intarit din feb 2010 de scundeanu vs romania.
Ca speta eu vad posibilitatea pe viitor a unei plangeri la Curtea Europeana pe deplin intemeiata. Stim foarte bine toti ca beciurile arestului sunt incompatibile cu tratamentele umane si cu mediul sanatos, iar restrictionarea accesului la toaleta prin solicitarea de fiecare data a permisiunii incalca practic fiind vorba si de o femeie inclusiv a intimitatii si o supune la un tratament sicanatoriu.
De exemplul Spitalul Penitenciar Jilava are maternitate,se pare ca mai exista una doua institutii penitenciare cu asemenea posibilitati.
Eu cred ca dvs,in principiu aveti dreptate si ca si pentru binele copilului acesta ar trebui sa se nasca intr-un mediu liber si cu toate facilitatile medicale posibile.
Din nefericire,daca nu este vorba despre o nastere dificila din punct de vedere medical,pe care sa nu existe posibilitatea ca reteaua sanitara a A.N.P. sa o gestioneze,cererea dvs apare ca inadmisibila,de acea ,cred cape fond ,v-a si fost respinsa.
Furt calificat
stancel
am mai intrebat in forum dar nu am primit raspunsuri clare.Prietenul meu este inchis pentru furt calificat si a primit 29 de zile arest preventiv.Avocatul a ... (vezi toată discuția)