avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Arestarea femeii gravide
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Arestarea femeii gravide

Am o speta si ma bat cu morile de vant, poate ma ajuta cineva ca de cateva zile tot caut si nu gasesc ceva concret desi toata lumea vorbeste ca exista.

Stie cineva vreo decizie interna sau a CEDO prin care sa se vorbeasca de o incompatibilitate a starii de arest in ce priveste femeia gravida?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:46, 15 Februarie 2011
morebyte a scris:

@Claudiu Lascoschi - 1. e vorba de cum dicteaza Cons. Europei sa fie organizat regimul de detentie
2. in ce priveste concluziile, am avut eu dar degeaba dupa cum se observa.

@r.gabi - Cererea de liberarea provizorie sub control judiciar nu trebuie vazuta ca si o cerere menita sa antameze fondul cauzei , trebuie facuta referire strict la conditiile de admisibilitaea, pedeapsta pana in 18 ani si faptul ca nu exista date ca o data lasat in libertate inculpatul ar putea savarsi noi fapte de natura celor pentru care este arestat. si aici se face o confuzie mare atat intre magistratii procurori cat si cei judecatori dar nu in ultimul rand , avocati si altii..se confunda pericolul publica ca si conditie a infractiunii asa cum este prevazut de art. 18 CP cu pericolul public pe care il reprezinta individul odata lasat in libertate, asa cum ne cere 148 al 1 lit f CPP, (e cam degeaba zic eu sa batem fierul ca nu aude nimeni); ori de cele mai multe ori instantele vin si motiveaza ca prezinta acel pericol public tocmai trimitant la trecutul "glorios" ceea ce mi se pare impardonabil din 2 motive:
1. e o maniera abstracta si formala, si nu poti anticipa comportamentul individului prin trimiterea la trecut (Richet c. Frantei)
2. nu poti lua masura preventiva a arestarii pentru ca un individ este recidivist tocmai pentru ca ii iei privilegiul magistratului care va fi investit cu solutionarea fondului de a judeca liber. si practic il obligi sa pronunte o condamnare tocmai pentru a se justifica anticiparea procurorului atunci cand vine cu propunerea de arestare


De asemenei nici faza cu pedeapsa nu prea ma incanta....sa zicem ca la un 209 pe alin 1 cu o singura agravanta avem pedeapsa de la 3 la 15 ani...retoric cine il opreste pe jude sa nu ii dea inculpatului 3 ani sau mai putin...si atunci s-ar mai respecta conditia ca pedeapsa sa fie de minim 4 ani?


Sub aspectul regimului de detentie aveti dreptate dar ar trebui ca toti detinutii sa fiie pusi in libertate.

V-am rugat sa precizati un text de lege precis.
Am reusit sa citesc din Conventie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt calificat stancel stancel am mai intrebat in forum dar nu am primit raspunsuri clare.Prietenul meu este inchis pentru furt calificat si a primit 29 de zile arest preventiv.Avocatul a ... (vezi toată discuția)
Prelungirea mãsurii arestãrii preventive Corina Capotã Corina Capotã Credeţi că se justifică prelungirea măsurii arestării preventive numai pentru gravitatea faptei săvârşite de inculpat, gravitate care este ... (vezi toată discuția)
Motive retinere pentru inselaciune? burgcrist burgcrist buna seara, imi puteti spune va rog frumos daca un acuzat, fara antecedente penale, care nu prezinta pericol social, a recunoscut fapta, a colaborat cu ... (vezi toată discuția)