avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... pfa si salariat
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

pfa si salariat


sunt pfa(colaborez cu providentul)dar totodata sunt si salariata la o alt unitate.
Intrebarea mea este:daca la unitatea respectiva unde am c.i.m.si mi se opresc toate cotizatiile,mai trebuie sa platesc si din activitatea de pfa,adica platesc de 2 ori.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: livius_sv , utilizator 11:53, 28 August 2010
Daca realizati venituri cu caracter repetitiv se datoreaza contributii de asigurari sociale.
In cazul realizarii unor venituri ocazionale ca PFA nu datorati contributiile individuale de asigurari sociale.
Off-topic: urasc sabloanele din exprimare, cu citate din actele normative, din astea avem parte zi de zi de la guvernanti...
On-topic: da, trebuie sa platiti noile contributiile aferente PFA (pensii+somaj). Din cate banuiesc, colaborarea Dvs. cu Provident nu poate fi catalogata ca "ocazionala", asa ca va incadrati din plin noua ordonanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oug 58/2010 ramona_moraru ramona_moraru Am o pfa si sunt si angajata cu contract de munca in alta parte cum va fi impozitata pfa. Trebuie sa platesc contributiile se asigurari de sanatate pt pfa ... (vezi toată discuția)
Contributii pfa - salariat argos1 argos1 Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti si pe mine. Daca sunt angajat cu contract de munca pe durata nedeterminata la o societate si in acelasi timp am si un PFA cu ... (vezi toată discuția)
Plata darii - pfa si contract de munca dobreanu dobreanu Este obligatoriu sa platesc asigurari de sanatate pensi daca am un pfa si in acelasi timp lucrez la o societate unde mi se opresc acestea pe stat la sfarsitul ... (vezi toată discuția)