Cum se precedeaza la separare asociatiei de locatari in 2 asoc. de proprietari.
Vechea asociatie de locatari avea datorii la RADET si un fond de rulment, fond de reparatii, etc (Precizare: cu un an in urma a fost schimbata conducerea si administratorul asoc. de locatari datorita acestor datorii).
Din aceasta acoc. de locatari sa "desprins" o asociatie de proprietari (1) care nu a primit nimic din fodurile existente (rulment, reparatii, etc) "ca doar aveam datorii" (se pare ca nici nu prea mai exista acesti bani). La putin timp si cei ramasi in asoc. de locatari s-au transformat in asoc. de prop (2).
Acum exista un proces pe rol intentat administratorului vechi.
Intrebari:
1. Asociatia de prop. 1 cum primeste de la asoc. de prop. 2 cota parte din aceste fonduri si cand?
2. In procesul care este pe rol acum ce se intampla daca cei care au facut plangerea (asoc. de locatari) sunt acum 2 asoc. de locatari. Trebuie reprezentate separat sau trebuie sa se constituie partii separate?
va constituiti o singura parte pentru ca la acel moment erati o singura asociatie, si asociatia nr2. poate cere banii intai pe cale amiabila prin cerere noului presedinte si administrator si daca nu raspund convenabil poti intenta o actiune in justitie :D sper sa te ajute raspunsul meu :D
Am inteles ca una din asociatii a mers la politie si a cerut o expertiza. (Trebuia cerut acordul nostru, al locatarilor?)
Se pare ca politia a recomandat un expert "de pe langa Tribunal" si trebuie sa platim o suma frumusica de bani. Eu nu mai intelg expertizele cerute de politie trebuie platite?
Probabil ca fara acea expertiza nu se poate pronunta.
Oricum presupun ca expertiza se face pe fiecare luna respectiv apartament in parte.
Daca din prima asociatie s-au desprins doua noi asociatii, prin actul de formare a asociatiilor si de lichidare a asociatiei initiale au fost prevazute activele si pasivele si modul in care acestea se impart. Daca actele au fost scrise corect problema ar fi trebuit deja rezolvata.