avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... abonament telefonie mobila
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

abonament telefonie mobila

va rog sa ma ajutati sa reziliez un contract de abonament la cosmote,am fost la dilerul cosmote si mia zis ca in data de 15 octombrie se incheie contractul si au zis ca cu o luna inainte sa fac o cere de inchidere de contract?ce parere aveti despre asta?eu cred ca mau mintit?X-(:hammer:va multumesc anticipat.



























































































































































































Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 10:04, 27 August 2010
Contractul incheiat intre parti are putere de lege.Daca acest aspect a fost mentionat in cuprinsul contractului atunci trebuie respectat.

andymaurul
Ultima modificare: Joi, 26 August 2010
andymaurul, utilizator
Gresit! Iata ce se prevede la art.84 din Legea nr.296/2004, republicata:
"Art.84.- Dreptul consumatorului la denuntarea sau rezilierea contractului nu poate fi anulat sau restrans de nicio clauza contractuala sau intelegere intre parti, in cazurile prevazute de lege, aceasta fiind considerata nula de drept. Drepturile partilor referitoare la o justa despagubire nu vor fi afectate in cazul denuntarii unilaterale." Acest articol a fost modificat prin Legea nr.161/2010!
Deasemenea, prin aceeasi lege a fost modificat si lit.j) al punctului (1) din Anexa la Legea nr.193/2000, republicata, care prevede urmatoarele:
"j) restrang sau anuleaza dreptul consumatorului de a denunta sau de a rezilia unilateral contractul, in cazurile in care:
- comerciantul a modificat unilateral clauzele prevazute la lit.e);
- comerciantul nu si-a indeplinit obligatiile contractuale;
- comerciantul a impus consumatorului, prin contract, clauze referitoare la plata unei sume fixe in cazul denuntarii unilaterale;"
Prin urmare, cele doua legi amintite si modificate ulterior va da posibilitatea sa reziliati unilateral acel contract de furnizare servicii de telefonie mobila incheiat cu COSMOTE, fara nicio problema. Nu se face niciun fel de atentionare a prestatorului de servicii inainte cu 30 de zile a datei cand contractul isi inceteaza aplicabilitatea. Daca, in continuare, va creeaza probleme Cosmote puteti sa va adresati OPC din zona de domiciliu cu o reclamatie!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract firma telefonie, cablu tv & internet berteaion berteaion Doresc un raspuns simplu la intrebarea \\\\" Pot sa reziliez oricand doresc contractul cu o firma de telefonie, cablu tv si internet ( sau la alti furnizori de ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract telefonie Caydenz Caydenz Doresc sa reziliez un contract Vodafone. Am sunat la Vodafone si mi-au spus ca trebuie sa achit o taxa de 150 de euro (sau ceva de genu) pentru a rezilia ... (vezi toată discuția)
Contract cu societate telefonie... raceudan raceudan Am incheiat contract cu Romtelecom pt telefonie, internet si tv cu clauza ca daca reziliez contractul in mai putin de 2 ani platesc daune mari. Cum pot evita ... (vezi toată discuția)