avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract cu societate telefonie...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract cu societate telefonie...

Am incheiat contract cu Romtelecom pt telefonie, internet si tv cu clauza ca daca reziliez contractul in mai putin de 2 ani platesc daune mari. Cum pot evita plata daunelor?
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 11:47, 3 Septembrie 2010
depinde ce clauze sunt trecute in contract.
Nu trebuie sa va fie teama! Acea clauza care se refera la plata unor daune in cazul in care una din parti, clientul, reziliaza unilateral contractul inainte de termenul prevazut acolo, este o clauza abuziva care este sanctionata de art.78 si art.84 din Legea nr. 296/2004, republicata. Aceasta lge a fost modificata prin Legea nr.161/2010, art.84 avand urmatorul cuprins:
"Art.84.- Dreptul consumatorului la denuntarea sau rezilierea contractului nu poate fi anulat sau restrans de nicio clauza contractuala sau intelegere intre parti, in cazurile prevazute de lege, aceasta fiind considerata nula de drept. Drepturile partilor referitoare la o justa despagubire nu vor fi afectate in cazul denuntarii unilateral."
Prin Legea nr.161/2010 a fost modificata si anexa la Legea nr.193/2000, republicata, care dupa modificare are urmatorul cuprins:
"j) restrang sau anuleaza dreptul consumatorului de a denunta sau de a rezilia unilateral contractul, in cazurile in care:
- comerciantul a impus consumatorului, prin contract, clauze referitoare la plata unei sume fixe in cazul denuntarii unilaterale."
Asadar, aceste prevederi legale va apara de abuzurile Romtelecom!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract firma telefonie, cablu tv & internet berteaion berteaion Doresc un raspuns simplu la intrebarea \\\\" Pot sa reziliez oricand doresc contractul cu o firma de telefonie, cablu tv si internet ( sau la alti furnizori de ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract telefonie Caydenz Caydenz Doresc sa reziliez un contract Vodafone. Am sunat la Vodafone si mi-au spus ca trebuie sa achit o taxa de 150 de euro (sau ceva de genu) pentru a rezilia ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract romtelecom prematur miki72 miki72 Buna ziua In luna mai 2013 am incheiat un contract de furnizare servicii de telefonie,internet si televiziune cu Romtelecom pe o perioada de 24 luni (factura ... (vezi toată discuția)