avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Reziliere contract Romtelecom prematur
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Reziliere contract Romtelecom prematur

Buna ziua
In luna mai 2013 am incheiat un contract de furnizare servicii de telefonie,internet si televiziune cu Romtelecom pe o perioada de 24 luni (factura lunara in jur de 90-100 ron)
In luna mai 2014 m-am mutat cu chirie la o alta locatie si am facut un nou contract Pana in prezent am achitat si facturile aferente primului contract desi eu nu am mai folosit serviciile lor dar acum am hotarat sa reziliez primul contract intrucat nu mai pot suporta costurile.
Am fost si am completat o cerere si mi s-a spus ca va trebui sa platesc despagubiri pentru incetarea contractului inaintea termenului de expirare de 111.6 Eur.
Am citit ca ar fi o portita de scapare Legea 296 2004 actualizata privind Codul consumului dar nu stiu daca interpretez eu bine si de aceea va cer o parere.

Va rog sa ma sfatuiti ce pot face pentru a nu plati aceasta suma si ce se poate intampla daca chiar nu o platesc.
va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:11, 13 Octombrie 2014
De ce nu ati schimbat doar adresa de furnizare a serviciului si sa fi continuat primul contract?
Nu aveti portite, ori platiti acum cat e suma mica, ori va judecati cu ei si veti ajunge sa platiti prin executare silita mult mai mult.
Multumesc pentru raspunsuri dar as vrea si opinia unui specialist,mai ales ca am mentionat legea 296/2004 si tot citind pe net am dat si peste legea 193/2000 privind clauze abuzive din contractele incheiate intre profesionisti si consumatori.
Legea 161/2010 pentru modificarea art. 84 din Legea nr. 296/2004 privind Codul consumului si a Legii nr. 193/2000 privind clauzele abuzive din contractele incheiate intre comercianti si consumatori


Art. I
Articolul 84 din Legea nr. 296/2004 privind Codul consumului, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 224 din 24 martie 2008, se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Art. 84
Dreptul consumatorului la denuntarea sau rezilierea contractului nu poate fi Anulat sau restrans de nicio clauza contractuala sau intelegere intre parti, in cazurile prevazute de lege, aceasta fiind considerata nula de drept.
Drepturile partilor referitoare la o justa despagubire nu vor fi afectate in cazul denuntarii unilaterale."

Art. II
In anexa la legea nr. 193/2000 privind clauzele abuzive din contractele incheiate intre comercianti si consumatori, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea i, nr. 305 din 18 aprilie 2008, la punctul (1), litera j) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"j) restrang sau anuleaza dreptul consumatorului de a denunta sau de a rezilia unilateral contractul, in cazurile in care:
comerciantul a modificat unilateral clauzele prevazute la lit. e);
comerciantul nu si-a indeplinit obligatiile contractuale;
comerciantul a impus consumatorului, prin contract, clauze referitoare la plata unei sume fixe in cazul denuntarii unilaterale;".


Aceasta lege a fost adoptata de Parlamentul ROmaniei, cu respectarea prevederilor art. 75 si ale art. 76 alin. (2) din Constitutia Romaniei, republicaTa.

Pana va raspunde un specialist, cititi in lege, e clar scris, firma are dreptul la despagubiri. Dvs sunteti liber sa nu le platiti pe cale amiabila si ei vor fi nevoiti sa va actioneze in judecata si sa le dovedeasca.
Ultima modificare: Luni, 13 Octombrie 2014
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract firma telefonie, cablu tv & internet berteaion berteaion Doresc un raspuns simplu la intrebarea \\\\" Pot sa reziliez oricand doresc contractul cu o firma de telefonie, cablu tv si internet ( sau la alti furnizori de ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract telefonie mierloiuionela mierloiuionela sunt interesat sa reziliez un contract la telefonia mobil, as vrea sa stiu daca se poate face fara costuri, cei de la respectiva companie mi-au spus ca taxa la ... (vezi toată discuția)
Problema furnizor internet (conform legii 161/2010 ... ) kvS. kvS. Buna ziua, Ma numesc Andrei si sunt din Bucuresti. Acum 2 ani de zile am incheiat un contract pe 2 ani cu [EDITAT]. Stiind ca anul acesta imi expira, am sunat ... (vezi toată discuția)