avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... reziliere contract telefonie
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

reziliere contract telefonie

sunt interesat sa reziliez un contract la telefonia mobil, as vrea sa stiu daca se poate face fara costuri, cei de la respectiva companie mi-au spus ca taxa la mine este de 450 , dar am inteles ca este o lege din 2010care ar spune ca sunt clauze abuzive.,.
Cel mai recent răspuns: fyeratanye , utilizator 18:58, 29 Decembrie 2015
da este adevarat

Legea 161/2010 pentru modificarea art. 84 din Legea nr. 296/2004 privind Codul consumului si a Legii nr. 193/2000 privind clauzele abuzive din contractele incheiate intre comercianti si consumatori


Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 497 din 19 iulie 2010

Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

Art. I
Articolul 84 din Legea nr. 296/2004 privind Codul consumului, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 224 din 24 martie 2008, se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Art. 84
Dreptul consumatorului la denuntarea sau rezilierea contractului nu poate fi Anulat sau restrans de nicio clauza contractuala sau intelegere intre parti, in cazurile prevazute de lege, aceasta fiind considerata nula de drept.
Drepturile partilor referitoare la o justa despagubire nu vor fi afectate in cazul denuntarii unilaterale."

Art. II
In anexa la legea nr. 193/2000 privind clauzele abuzive din contractele incheiate intre comercianti si consumatori, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea i, nr. 305 din 18 aprilie 2008, la punctul (1), litera j) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"j) restrang sau anuleaza dreptul consumatorului de a denunta sau de a rezilia unilateral contractul, in cazurile in care:
comerciantul a modificat unilateral clauzele prevazute la lit. e);
comerciantul nu si-a indeplinit obligatiile contractuale;
comerciantul a impus consumatorului, prin contract, clauze referitoare la plata unei sume fixe in cazul denuntarii unilaterale;".


Aceasta lege a fost adoptata de Parlamentul ROmaniei, cu respectarea prevederilor art. 75 si ale art. 76 alin. (2) din Constitutia Romaniei, republicaTa.

acum daca ati avut o aferta gen telefon la 1 leu la abonamentul petru 2 ani operatorul e indreptatit dar daca nu ati beneficiat de nicio oferta puteti sa reziliati.
cititi si dvs contractul si vedeti acolo la rezilierea contractului
nu mai vb cu operatori la telefon pt ca ei sant pusi acolo ca sa bte faca sa nu renunti la abonament.
trimitetile o solicitare scrisa (scrisoare recomandata cu confirmare de primire) de reziliere si puneti si textul de mai sus si cereti rezilierea contractului.
asteptatati raspunsul dupa care faceti plangere la anpc
Ultima modificare: Marți, 29 Decembrie 2015
fyeratanye, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Motiv eligibil de reziliere a abonamentului la telefonie mobila proletar proletar Intrebare: Faptul ca operatorul meu de telefonie mobila nu utilizeaza un mujloc (soft) prin care sa ma anunte cand am epuizat minutele alocate prin tipul de ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract firma telefonie, cablu tv & internet berteaion berteaion Doresc un raspuns simplu la intrebarea \\\\" Pot sa reziliez oricand doresc contractul cu o firma de telefonie, cablu tv si internet ( sau la alti furnizori de ... (vezi toată discuția)
Contract telefonie mobila axw axw Buna ziua, Din motive personale as vrea sa renunt la un abonament Orange dar stiu ca se cere taxa de reziliere adica sa platesc abonamentul pe lunile ramase ... (vezi toată discuția)