avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1085 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Inreg in conta. centrala pt incalzire.
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Inreg in conta. centrala pt incalzire.

Buna dimineata.
Avem o hala si vrem sa facem pana vine iarna incalzire centrala.Directorul spune ca vom cumpara o parte din ce este nevoie pt incalzire in luna August iar restul in luna Septembrie.Cum inreg in contab. toate materialele ex tevi, centrala..., cele necesare pt incalzire.
Se trec in 231 iar cand va fi gata incalzirea se va trece pe mijloc fix?
Cel mai recent răspuns: Fănel Plopeanu , Consultant asigurari 08:59, 29 Octombrie 2010
Este corect sa le treceti pe investitii in curs, apoi in baza PV de receptie sa le treceti pe mj fixe, amortizandu-le din luna urmatoare darii in functiune.

Succes!
Dar aceasta investitie,incalzirea nu mareste valoarea cladirii?
Se inreg separat pe mijloc fix ?
M-am uitat in Clasa imobilizari pt amortizare dar nu gasesc nimic.
Multumesc
V-am suparat cu ceva?
Astept daca nu sunteti suparati pe mine un raspuns.
Ar mari valoarea cladirii daca ar fi o investitie incastrata in cladire si ar fi inseparabila (gen casa liftului, de ex.). Nici durata de viata nu este la fel cu cea a cladirii, ci e mult mai mica. Rog cautati mai cu atentie in nomenclatorul de mj. fixe.

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Corectari din anul 2006 niko 94 niko 94 In anul 2006 s-au facut cateva inregistrari contabile gresite, acuma le-am observat si as vrea sa le rectific. 1. S-a receptionat un mijloc fix ( masina de ... (vezi toată discuția)
Renovare sediu miricadana miricadana pentru renovare sediu (gresie, usi, parchet, vopsit, mobila, frigider, cuptor, hota) cum se inregistreaza pe contul 6028, 604 sau toata valoarea pe 611. Si ... (vezi toată discuția)
Amortizare imobilizari in curs?? mari.a mari.a Buna dimineata, Spuneti-mi va rog daca pentru imobilizarile in curs, adica ceea ce avem in contul 231 se calculeaza amortizare. Eu stiu ca nu, doar dupa ce ... (vezi toată discuția)