avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie dupa somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie dupa somaj

daca dupa cateva luni de somaj ma intorc la acelasi loc de munca,si sunt insarcinata in cel putin:" 4 luni,se considera continuitate la vechime?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:25, 27 August 2010
1. In "somaj tehnic", conform OUG 4/2010, nu puteti fi decat 90 de zile pe acest an.
2. Conform OUG 148/2005, in cele 12 luni premergatoare nasterii, necesare pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC pana la 2 ani, sunt cuprinse si situatiile in care salariata se afla in perioada de intrerupere temporara a activitatii, din initiativa angajatorului, fara incetarea raportului de munca, pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare, potrivit legii.
3. Asadar veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.
Valeriu.
in somaj tehnic poate fi tot anul ... OG nr.4/2010 reglementeaza anumite facilitati fiscale pentru angajatorii care trimit in somaj tehnic si nu durata maxima a soamjului tehnic.
freeelis a scris:

Valeriu.
in somaj tehnic poate fi tot anul ... OG nr.4/2010 reglementeaza anumite facilitati fiscale pentru angajatorii care trimit in somaj tehnic si nu durata maxima a soamjului tehnic.

1. Asa este, poate nu am fost eu explicit.
2. Am precizat ca acele 90 de zile sunt prevazute in OUG 4/2010.
3. Si nu prea am vazut angajatori care sa trimita salariati in "somaj tehnic", sa plateasca 75% din salariu de baza, fara sa beneficieze de niste avantaje cum sunt cele din OUG 4/2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somajul tehnic si indemnizatia de crestere copil higiu higiu Buna ziua,sunt insarcinata in 7 saptamani,nu lucrez deoarece mai avem un copil de 3 ani,iar sotul meu este in somaj tehnic din luna iunie 2010,va putea el sa ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic si ccc andreealoredana andreealoredana Buna seara!!! Va rog sa ma ajutati intr-o problema!! Sunt angajata la o firma de 2 luni…firma beneficiaza de pe urma mea de la somaj cam 750 de lei ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic-sarcina popescu simona popescu simona Draga dna sau dle, am aflat din surse neoficiale ca firma la care lucrez ar dori sa-si trimita angajatii in somaj tehnic timp de 3 luni, asa cum prevede ... (vezi toată discuția)