avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Falimentul este reversibil?
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Falimentul este reversibil?

Speta este urmatoarea : Societate impotriva careia se dispune deschiderea procedurii de insolventa , nu primeste citatie , notificare sau altceva , se judeca se numeste lichidator care intocmeste tabelul creditorilor , obtine informatii despre societate de la institutiile publice , nu depune nimeni plan de reorganizare si se dispune intrarea in faliment , din pura intamplare gasesc in bpi informatii despre intrarea in faliment sunt 3 publicari in bpi 1)deschiderea procedurii , 2) numirea lichidatorului , 3) intrarea in faliment si numirea aceluiasi lichidator, constat ca sunt in termen de recurs , merg si fac recurs la intrarea in faliment si incerc sa aflu ce se intampla pentru ca eu nu am datorii. Contactez lichidatorul , ma ia tare ca este prea tarziu sa mai stea de vorba cu mine , merg peste el la birou si aflu :
- fusesem notificat la un punct de lucru radiat de la onrc cu mai bine de 1 an inaintea deschirerii procedurii
- sunt 3 societati care s-au inscris la masa credala , pentru ca au fost notificati sa se inscrie ( n-am inteles de unde stia lichidatorul ca le datorez ceva ) , societati care isi primesc banii pana la intrarea in faliment ( am contactat reprezentantii acestor societati si mi-au spus ca au primit banii prin " bunavointa lichidatorului " - fals eu mi-am onorat toate obligatiile )
- nu s-a intrunit nici o masa credala si nu exista nici un raport al lichidatorului la dosarul de la tribunal decat cel prin care se cere intrarea in faliment pe motiv ca nu s-a depus sau a fost respins planul de reorganizare
- tabelul creditorilor dupa intrarea in faliment este identic cu cel din insolventa desi eu nu mai aveam nici o datorie la acea data , dar a trecut perioada de cotestatii
In concluzie am declarat recurs la faliment si am depus probe la dosar prin care arat ca nu aveam nici o datorie la data pronuntarii falimentului ,termen la tribunal am la inceputul lui noiembrie , iar la recurs a doua zi , problema mea este daca judecatorul poate dispune inchiderea procedurii fara radierea societatii , avand in vedere ca nu exista datorii sau ma trezesc cu firma radiata chiar daca a doua zi presupun ( poate gresesc) ca voi castiga recursul. Pana se intoarce dosarul de la Curtea de Apel se radiaza de 5 ori firma.
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 17:57, 29 August 2010
Cine a facut cererea pentru deschiderea procedurii de reorganizare?
Faceti o vizita dlui lichidator si daca nu este de acord sa va sprijine ii faceti si o plangere penala pentru abuz.
Pregatiti niste note de sedinta pentru termenul de la dosarul de fond in care faceti si precizarea cu privire la termenul din recurs, de a doua zi. Spuneti toata povestea pe care ati mentionat-o aici.
Depuneti dovada radierii acelui punct de lucru.
Dovada achitarii tuturor debitelor scadente.
Depuneti toate actele de care credeti ca va puteti folosi in cele afirmate.
Mai mult, daca ati efectuat operatiuni de la data "introducerii" cererii si pana acum depuneti dovezi in acest sens.
Un extras de cont pentru a face dovada ca nu sunteti in incapacitate de plata si poate nici nu aveti intarziere prea mare la plata altor datorii.
Le depuneti in sedinta, pregatiti un exemplar si pentru lichidator sa il comunicati si poate veti mai obtine un nou termen. Luati si un certificat de grefa de la recurs.

Si cam atat.
Sper ca nu am scapat ceva.
:)

Ideea este aceea de a demonstra instantei ca a fost fie un abuz fie o greseala, societatea lucreaza si nu are niciun motiv pentru care poate fi declarata falimentara.
Scapati sa ne spuneti ceea ce era mai important si anume ce creditor a cerut deschiderea procedurii de insolventa !!
problema mea este daca judecatorul poate dispune inchiderea procedurii fara radierea societatii , avand in vedere ca nu exista datorii sau ma trezesc cu firma radiata chiar daca a doua zi presupun ( poate gresesc) ca voi castiga recursul. Pana se intoarce dosarul de la Curtea de Apel se radiaza de 5 ori firma.

In acest caz recursul suspenda dosarul de faliment - art 8 alin 5 lit c din lege 85/2006

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lichidatorul nu m-a informat stanceni stanceni buna ziua in urma cu 3 luni de zile am aflat despre numirea unui lichidator al uneia din societatile debitoare si luand legatura cu acesta mi s.a solicitat ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorii curente corstef corstef pentru datoriile curente (exceptand creanta din tabel) pe care societatea aflata in reorganizare le are fata de un creditor, se poate intenta actiune de ... (vezi toată discuția)
Masa credala/recurs faliment Marghescu Marghescu Am un fost client... Am constatat tarziu ca a intrat in procedura de insolventa si din pacate s-a pronuntat falimentul la al doilea termen. La primul s-a ... (vezi toată discuția)