Am un fost client...
Am constatat tarziu ca a intrat in procedura de insolventa si din pacate s-a pronuntat falimentul la al doilea termen. La primul s-a dispus intrarea in procedura de insolventa simplificata iar la al doilea termen lichidatorul a cerut falimentul iar judecatorul a aprobat acest lucru. La curtea de apel exista un recurs, acesta fiind si el suspendat (art 242 pnc 2). Evident, nu m-am inscris in masa credala, ca multi alti creditori de-ai lui. Mai am vreo forma de atac? Mai merita sa lupt? Cine poate ataca sentinta?
Ati fost notificat pentru a va inscrie la masa credala? In peste 90% din cazurile de insolventa toti banii de la masa credala revin salariatilor, statului si creditorilor garantati ... asa ca probabil sunt slabe sanse sa recuperati ceva insa pentru a va putea trece pe costuri creanta respectiva ar trebui sa depuneti totusi cerere de inscriere la masa credala (daca nu ati fost notificat in acest sens si daca notificarea creditorilor nu s-a facut prin publicitate).
De fapt falimentul a fost pronuntat si urma sa se faca radierea firmei. A intervenit un recurs care s-a suspendat. Singurele parti din dosar sunt Creditorul si debitorul. Mai poate cineva intoarce cursul procesului? Are rost sa imi bat capul? (sau mai bine fac o factura de discount pe acel client si am inchis capitolul respectiv)
Vreti sa spuneti ca instanta a dispus inchiderea procedurii si radierea societatii debitoare? Pai in acest caz nu prea vad ce ati mai putea face decat sa asteptati sa fie radiata societatea respectiva si intocmiti un proces verbal la care atasati informatii obtinute de la Registrul Comertului si treceti creanta pe costuri (daca societatea creditoare este SA atunci se face un referat in locul procesului verbal si se inainteaza spre aprobare consiliului de administratie).