avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Un creditor cere insolventa , altul poate face somatie ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Un creditor cere insolventa , altul poate face somatie de plata ?Aceluias debitor.

Buna ziua
impotriva debitorului meu un alt creditor a deschis procedura ptr faliment . Mentionez ca primul termen de judecata este in 20 septembrie 2010.
Eu (ca sa-mi recuperez banii) as merge pe "somatia de plata " in care invoc OG5/01, dar mai are vreun efect ? Suma care trebuie sa o recuperez e de ordinul miliardelor (lei vechi) , am contract cu debitoarea -care este o fabrica cu renume dar care uite ca nu plateste....Am facturi scadente din febroarie 2010, am incercat o esalonare a datoriei printr-o conciliere , s-a stabilit un grafic de plati si s-a consemnat totul intr-un proces verbal la conciliere. Nu a functionat ... nu au respectat termenii concilierii , le-am trimis o notificare cum ca sunt in urma cu platile si nu respecta graficul propus in conciliere ....iar acum vreau sa-i actionez in instanta.
V-as fi recunoscator daca m-ati ajuta macar cu un sfat pana ajung la avocat.Ce as putea sa mai fac ? Mentionez inca o data : cauzaptr "deschidere procedura de insolventa " nu s-a judecat .Primul termen este in 20 sept. Pot face somatia de plata pana atunci ? Sau sa astept ?
Va multumesc foarte mult.
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 20:03, 30 August 2010
Sa va depuneti in primul rand declaratia creanta la dosarul de insolventa si puteti incerca si cu somatia de plata.
Delaratia de creanta o depun acum , pana la primul termen de judecata ? V-am spus primult termen este abia in 20 sept. Sa inteleg ca este admisa cererea ptr deschiderea procedurii de insolventa ? Si somatia pot merge cu ea in paralel ?
Poate mai sunt cunoscatori si poate ma ajutati cu mai multe explicatii .
Multumesc
Da, declaratia de creanta o depuneti pana la primul termen de judecata si cu somatia mergeti in paralel. La declaratia de creanta sa atasati in copie certificata dovezile pe care le detineti.
Buna seara .
Daca se aproba deschiderea insolventei se opresc orice activitati de executare silita .
Nu cred ca merge deschiderea ambelor proceduri in paralel.
Marius Bote .
Daca exista o cerere pentru deschiderea procedurii de insolventa ( chiar daca nu s-a judecat inca) nu mai are rost somatia de plata - pierdere de timp si bani
Va sfatuiesc sa faceti si dvs o cerere pentru deschiderea procedurii de insolventa si sa o depuneti la acelasi nr de dosar.
Deasemeni avand in vederea cuntumul creantei este recomandabil sa cereti si numirea unui lichidator agreat de dvs - avantajele fiind lesne de inteles...
Ca urmare poate ar fi mai bine sa luati legatura direct cu un lichidator decat cu un avocat !!??

Alte discuții în legătură

Conditii minime pentru a cere falimentul unui debitor discover discover Buna ziua .Am de incasat de la o S.A. o suma de bani. Se pare ca voi ajunge in instanta cu ei . Dupa o conciliere esuata ( dpdv al meu ) in care nu s-au tinut ... (vezi toată discuția)
Cerere de chemare in judecata? Gheorgheni Alina G Gheorgheni Alina G Avem de recuperat de la o societate o suma de bani. I-am convocat la conciliere si nu au venit. Acum am aflat ca societatea debitoare se afla in reorganizare ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorii ok ok buna seara. sant adm. unei s.c. ce are de recuperat suma de 200 000 ron ,de la o s.c.in urma lucrarilor efectuate in baza contractului si facturilor semnate; ... (vezi toată discuția)