Buna ziua .Am de incasat de la o S.A. o suma de bani. Se pare ca voi ajunge in instanta cu ei . Dupa o conciliere esuata ( dpdv al meu ) in care nu s-au tinut de cuvant ma gandesc serios la judecata. DESI , am o multime de temeri . Am mai facut somatii de plata dar nu catre S.A-uri si nu am avut sume asa mari de recuperat.
Intrebare : Daca suma este de ordinul miliardelor ( banii vechi) si reprezinta facturi scadente incepand cu febroarie 2010 pe ce lege pot intocmii somatia ? si daca pot cere falimentul debitorului ce conditii trebuiesc indeplinite.
Intrebare : La asa valoare , somatia de plata este = cu deschiderea procedurii de insolventa (ceruta de creditor) ? Sau pentru a cere falimentul sunt necesare alte temeiuri si proceduri legale ? Sau este un pas urmator somatiei de plata ?
Dobanda legala. Daca eu nu am mentionat nimic in contractul cu debitorul de dobanda in caz de intarzieri la plati , POT CERE dobanda legala ?
puteti uzita de procedura somatiei/ordonantei de plata pentru creantele certe, lichide si exigibile constatate prin inscrisuri insusite de parti, de asemenea puteti solicita plata dobanzii legale sau actualizarea la data platii... Daca aveti informatii concrete ca debitorul este in incapacitate de plata este mai bine sa deschideti procedura insolventei fata de acesta fara a mai uzita de somatia de plata, (creanta se incadreaza peste pragul reglementat de deschidere a procedurii).
Insolventa
DAIANA_
Potrivit legii, insolventa sau falimentul reprezinta acea stare a patrimoniului debitorului care se caracterizeaza prin insuficienta fondurilor ... (vezi toată discuția)