Un angajat al unei societati comerciale a incheiat un contract de asigurare RCA, pentru un autoturism proprietatea S.C., pe o perioada de 1 an, cu plata in 4 rate. A achitat prima rata in momentul incheierii politei, aceasta avand o valabilitate de 3 luni, celalalte 3 rate nemaifiind platite. Dupa cele 3 luni, s-a incheiat o alta polita RCA la o alta societate de asigurare, pe o perioada de 1 an, a carei valoare a fost achitata integral. Recent am primit o notificare de la prima societate de asigurari, prin care ne aduceau la cunostinta valoare penalitatilor pe care le avem de achitat pentru neplata la scadenta a ratelor datorate (5%/zi). Mentionez faptul ca pe copia politei apare o semnatura, fara stampila S.C., iar angajatul nu a avut imputernicire pt incheierea contractului de asigurare.
Care polita este valabila?
Cum pot scapa de aceste penalitati?
Pot solicita returnarea primei polite si pastrarea celei de a doua?
Va multumesc anticipat.
Inca o data: prima polita decade din drepturi prin neplata. Acum clientul are o alta polita valabila, la o alta societate. Nu mai este obligat sa plateasca ratele din urma si cu atat mai putin penalizari. Acum mai este o situatie: fiind vorba de o societate comerciala daca a avut mai multe masini asigurate e posibil sa fi beneficiat de o cota de parc si in acest caz prima se poate plati in rate dar se plateste pt. toate o data. Nu se poate scoate din polita o masina ca s-o asiguram in alta parte. Va exista o singura polita pt. toate masinile si o specificatie la polita cu datele de identificare ale fiecarei masini luate in asigurare. De aceea este greu de inteles cum a fost posibil sa se incheie doua polite da asigurare pt aceeasi masina . Am cunoscut patroni de firme care la angajare ii obligau pe soferi sa incheie pe banii lor polite de asigurare RCA sau CASCO si daca pana la sfarsitul anului de asigurare nu aveau accidente li se restituiau banii pt prima de asigurare. Probabil ca si aici s-a intamplat ceva asemanator.
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri. Trebuie sa mentionez ca autoturismul in cauza nu este utilizat, deoarece prezinta unele defectiuni si nu poate fi folosit in conditii de siguranta pe drumurile publice. I s-a facut asigurare pentru ITP si pentru a putea fi dus la reparat. Chiar daca dpdv legal, asigurarea se intocmeste semestrial sau anual, exista anumiti asiguratori care folosesc jonglerii in atragerea clientelei, una dintre ele fiind plata in rate a primei. Acelasi lucru s-a intamplat si in cazul expus. In momentul incheierii politei, asiguratorul i-a spus angajatului nostru ca asigurarea are valabilitate 3 luni(perioada mentionata pe polita), ulterior, putand fi prelungita prin plata ratelor la termen. La expirarea celor trei luni de valabilitate a politei, SC a decis sa asigure toate autoturismele din parcul propriu la un singur asigurator, inclusiv cel in cauza. Primele au fost platite integral pe un an de zile. Verificand situatia autoturismului pe site ul CSA ului, acesta figureaza asigurat la cel de al doilea asigurator, inca de la inceputul politei. Cum pot fi obligata sa platesc o prestatie care nu a fost realizata?
Stimata doamna , nu va impacientati, pt ca nu veti plati nimic in plus. Prima polita adecazut din drepturi prin neplata dupa primele trei luni. Nu sunteti obligata sa platiti mai departe si cu atat mai putin penalizarile. Fiti linistita.
Doua rca-uri
ContSters6135
Buna seara! Am si eu urmatoarea speta. O persoana incheie cu o societate de asigurare o polita de asigurare obligatorie, cu plata in 4 rate. Intarzie la plata ... (vezi toată discuția)
Asigurari rca
daniela ciocoiu
Am o intrebare. Am incheiat o polita de asigurare auto - RCA pe un an de zile, din luna iulie, cu plata la fiecare 3 luni. A doua transa expira pe data de 1 ... (vezi toată discuția)