avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 418 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale probleme cu fiscul !!!!!
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

probleme cu fiscul !!!!!

poate fi pus sub sechestru un apartament sediu de firma, daca nu este proprietatea administratorilor ,ca urmare a unei datorii de cca. 10.000 ron la fisc ??? Va multumesc !!!
Cel mai recent răspuns: cristian A. , utilizator 22:32, 27 August 2010
Nu. Raspunderea este a administratorului. In cazul SRL-ului se face in limita capitalului social.
Cu siguaranta, daca apartamentul nu este aportat la capitalul social, nu face parte din patrimoniul societatii sau daca nu este proprietatea administratorilor in caz ca ar interveni raspunderea acestora, nu poate fi pus sub sechestru.
Va multumesc pt. raspuns. In acest caz , administratorii ce pot pati , daca nu se ajunge la un consens in ceea ce priveste achitarea debitului catre fisc ?
Dupa cum a scris si cip200, raspunderea se face in limita capitalului social. Raspunderea administratorilor este reglementata in dispozitiile legale referitoare la mandat si de cele speciale prevazute de lege. Actiunea in raspunderea administratorilor este solidara fata de societate, dar poate apartine si creditorilor societatii, care o vor putea exercita numai in caz de deschidere a procedurii insolventei(legea 85/2006 privind procedura insolventei)
Va multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datoriile firmelor pot fi trecute pe persoana fizica? gordanaandre gordanaandre am o firma care nu si a depus declaratii de 3 ani fiscul a gasit o cu datori de 1,7 mil si vor sa mi treaca aceasta datorie pe cnp,pot face asta? (vezi toată discuția)
Executare silita a averii personale a administratorului unui srl sammy44 sammy44 Datorita unor prejudicii create , s-au facut niste plangeri penale si s-au instituit niste sechestre asiguratorii . Pt. unele s-au dat ordonante de NUP , ... (vezi toată discuția)
Infiintare firma cu 4 asociati killque killque Buna ziua, Suntem 4 persoane (2 perechi) interesate sa infiintam o firma in care fiecare sa aiba 25%. Eu si sotia mea detinem un apartament , ceilalti 2 ... (vezi toată discuția)