avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 195 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Datoriile firmelor pot fi trecute pe persoana fizica?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Datoriile firmelor pot fi trecute pe persoana fizica?

am o firma care nu si a depus declaratii de 3 ani fiscul a gasit o cu datori de 1,7 mil si vor sa mi treaca aceasta datorie pe cnp,pot face asta?
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 22:00, 17 Februarie 2012
Cind se constata starea de insolvabilitate a unei societati comerciale, fiscul poate solicita si chiar antrena raspunderea in solidar a persoanelor care conduceau societatea cu societatea insasi.
Daca s-a mers si mai departe, in sensul ca s-a cerut si s-a admis deschiderea procedurii insolventei fata de societate, instanta poate admite cererea de atragere a raspunderii personale a administratorului pentru sumele neacoperite in cadrul procedurii.

Daca veti detalia situatia concreta, poate veti si obtine raspunsuri adecvate strict situatiei dumneavoastra.
ma intereseaza daca i mi pot imputa pe persoana fizica aceasta datorie si cum vor proceda ei,si daca mi vor transcrie aceasta suma pe c n p daca se va transcrie vreodata,multumesc anticipat
In ambele cazuri prezentate de mine, aceasta datorie a societatii va fi transferata "pe cnp-ul dumneavoastra"- asa cum spuneti. In continuare puteti fi executat silit pentru aceasta creanta, executarea urmand a avea ca obiect toate bunurile dumneavoastra mobile si imobile.
Fiind vorba de PFA ( asa se intelege din context) trebuie sa stiti ca raspundeti si cu bunurile din patrimoniul personal in situatia in care aveti datorii...In cazul SRL se raspunde doar pana la concursul sumei aportata ca si capital social, numai in caz exceptional este atrasa raspunderea persoanelor care au dus la starea de insolventa a societatii.( art. 138 din Legea nr. 85/2006 privind procedura insolventei)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspundere administrator maiami maiami as dori sa stiu daca in caz de faliment se leaga de bunurile administratorului in cazul in care firma nu are lichiditati sau bunuri in patrimoniu ... (vezi toată discuția)
Insolvabilitate ContSters280612 ContSters280612 Buna ziua, as dori sa stiu daca ANAF poate cere intrarea in insolvabilitate a unui s.r.l. pentru o datorie de 23.000 lei. Multumesc. (vezi toată discuția)
Raspunderea pfa in caz de insolventa amuller amuller Buna ziua. As dori sa va rog sa-mi aspundeti la cateva intrebari legate de raspunderea PFA in cazul insolventei. Este posibil sa se ajunga la executare silita ... (vezi toată discuția)