avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... raspundere administrator
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

raspundere administrator

as dori sa stiu daca in caz de faliment se leaga de bunurile administratorului in cazul in care firma nu are lichiditati sau bunuri in patrimoniu pt a-si plati creditori dar administratorul este propreitarul unic al unei constructii.
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 20:42, 1 Aprilie 2012
Sunt situatii in care administratorul unei societati poate fi obligat sa suporte din averea personala o parte din datoriile societatii. Avand in vedere ca nu cunoastem cauzele care au condus la actuala stare a societatii precizez numai ca legea insolventei delimiteaza faptele pentru care administratorii sau alte persoane, in solidar, pot fi obligate sa suporte personal datoriile societatii.
Baza legala privind raspunderea organelor de conducere a unei societatii intrate in procedura falimentului este art. 138 din legea nr. 85/2006 privind procedura falimentului. In cuprinsul acestui articol veti gasi situatiile in care este atrasa raspunderea persoanelor a caror activitate au generat aparitia starii de insolventa a societatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consecintele falimentului djohn75 djohn75 As avea si eu nevoie de putin ajutor. In 2007 am infiintat cu un alt prieten o societate comerciala (SRL) care a functionat cam pana in decembrie 2008, ... (vezi toată discuția)
Diferenta intre insolvabilitate si faliment alinastef1003 alinastef1003 va rog sa-mi spuneti care este diferenta intre insolventa si faliment? fima la care lucrez ar putea fi declarata falimentara si as vrea sa stiu daca lucrul ... (vezi toată discuția)
Raspunderea administratorului florentina09 florentina09 Buna ziua, In cazul in care o societate comerciala are datorii catre bugetul de stat, nu a mai avut activitate de aproape un an si urmeaza sa fie suspendata ... (vezi toată discuția)