avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Propunere ide inchidere a procedurii falimentului ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Propunere ide inchidere a procedurii falimentului debitoarei

Societatea noastra, ca si creditoare, a introdus cerere de chemare in judecata prin procedura insolventei impotriva unei sc debitoare, pentru o suma de 20000 lei, la inceputul anului 2009. Cererea a fost admisa si s-a deschis procedura simplificata de insolventa si se dispune dizolvarea sc debitoare, s-a numit lichidator.
Ulterior, primim instiintare de la lichidator ca" avand in vedere ca in patrimoniul debitoarei nu au fost identificate suficiente bunuri ce ar putea fi valorificate pentru stingerea creantelor nascute impotriva averii debitoarei, va aducem la cunostinta PROPUNEREA de inchidere a procedurii falimentului debitoarei in temeiul art. 131 din legea 85/2006. "
Ce solutii mai avem sa recuperam debitul, ce se poate face cu privire la aceasta propunere de inchidere a proc falimentului?
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 20:06, 24 Martie 2010
In mod cert se va angaja raspunderea personala a administratorului firmei falite.In cazul in care nu are bunuri personale nu recuperati creanta!
dar daca respectiva este o societate pe actiuni?
Raspunderea organelor de conducere , de control ori a oricarei perosoane, poate fi atrasa in procedura falimentului pentru acoperirea unei parti din pasivul neacoperit, numai daca se constata ca acele persoane au savarsit in mod expres faptele de la 138 diln legea 85/2006 si drept urmare societatea a ajuns in faliment.
Nu exista " in mod cert se va angaja raspunderea personala a administratorului" daca nu sunt dovezi ca a comis vreuna din faptele prevazute la art. 138.
Daca procedura se inchide, fara sa recuperati debitul , veti avea o pierdere pe care o solutionati in contabilitate conform codului fiscal
In practica judiciara existenta foarte rar nu se dispune raspunderea personala a administratorului !(cu referire speciala la SRL)
Ce solutii mai avem sa recuperam debitul, ce se poate face cu privire la aceasta propunere de inchidere a proc falimentului?

Lichidatorul este obligat sa intocmesca un raport cu privire la cauzele si imprejurarilor care au dus la insolventa debitorului cu mentionarea persoanelor vinovate ( art 59 din lege 85/2006) in termen de 60 de zile de la desemnare !
Sunt multe de spus despre aceasta procedura dar nu in acest cadru

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Faliment ContSters69698 ContSters69698 Daca sunt asociat la un S.R.L., si firma are datorii de 70000 RON la un furnizor, dar nu are datorii la stat, firma furnizoare poate declansa ... (vezi toată discuția)
Hotarare definitiva ionutz21 ionutz21 Admite cererea. În temeiul art. 131 din Legea 85/2006 Dispune închiderea procedurii falimentului faţă de debitoarea SC DUE EMME SRL. Dispune radierea ... (vezi toată discuția)
Insolventa~~lipsa administrator lilianaG lilianaG cum se procedeaza daca societatea careia i-a fost deschis procesul de insolventa nu are administratorul de gasit,,cum se recupereaza creantele? (vezi toată discuția)