avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... INSOLVENTA~~lipsa administrator
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

INSOLVENTA~~lipsa administrator

cum se procedeaza daca societatea careia i-a fost deschis procesul de insolventa nu are administratorul de gasit,,cum se recupereaza creantele?
Cel mai recent răspuns: Diana Persa , Avocat 23:06, 22 Mai 2009
Instanta are obligatia sa puna in vedere lichidatorului sa faca demersuri la politie pentru gasirea ad-torului pt ca acesta sa predea toate actele contabile.daca nu il gaseste, se va face adresa la ad-tia finanicara pentru emiterea tuturor actelor contabile, desi acestea pot fi insuficiente.
Administratorul judiciar este cel ce se va ocupa de societate dupa deschiderea procedurii. El il inlocuieste oricum pe administratorul legal, acestuia din urma retragandui-se dreptul de adminsitrare..
Lichidatorul va individualiza bunurile si va trece la executarea creantei. daca sunteti creditor chirografar, este o problema intrucat debitele garantate au prioritate.
Creantele vor fi recuperate de catre lichidatorul numit de judecatorul sindic conform legii 85, problema va fi daca societatea are sau nu bunuri , in cazul in care nu are mai nimic se va cere eventual atragerea raspunderii administratorului pentru recuperarea creantelor si atunci va fi o problema.
Administratorul judiciar si nu lichidatorul se ocupa in prima faza, si indeplineste atributiile administratorului legal. Acesta prin dispozitiile judecatorului sindic poate sa faca toate demersurile necesare pentru a-l gasi pe "cel disparut", poate addministra societatea in locul acestuia, indeplineste toate acele atributii oferite de Legea nr.85/2006, privind procedura insolventei.

Alte discuții în legătură

Societate in faliment Florin8911 Florin8911 Buna ziua.am avut o firma care a fost data in judecata pt faliment care avea datori la stat.intrebarea mea este:eu am cumparat cu prietena mea anul terecut un ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru inscriere la masa credala nico_mirea nico_mirea O societate comerciala cere deschiderea procedurii de insolventa fata de un debitor la data de 28.04.2010. Intra, la randul ei in insolventa, in procedura ... (vezi toată discuția)
Legea insolventei.cum poate fi sanctionat un lichidator judiciar care nu respecta o sentinta comerciala? rodica_post rodica_post Avand in vedere Sentinta comerciala nr.....privind Legea procedurii insolventei si examinarea cererii formulata de lichidator....desemnat sa ... (vezi toată discuția)