Buna ziua.Am fost PFA cu norma impusa di 2002 pana in 2003,din 2003 pana in 2005,si din 2005 pana in ian 2008.Cu cateva pauze timp in care mi-am modificat punctul de lucru.Am primit o notificare de la CNAS sa ma prezint sa clarific si sa achit datoria catre ei altfel vor interveni cu executare silita.NU inteleg ce sa fac.Lucrez in strainatate din 2008 si amcitit pe "fiscalitatea.ro" ca se pot prescrie dupa trei ani datoriile neachitate.Nu stiu ce sa fac in ian.2011 vor fi 3 ani de cand am incheiat activitatea .Va rog ajutati-ma cu un sfat.Va multumesc-
Eu stiu ca termenul de prescriere e 5 ani. O sa platiti probabil pentru veniturile realizate incepand cu 2005. Eu am primit o notificare prin primavara, am platit pentru anii 2005-2009 + 2010
Multumesc mult.Deci va trebui sa platesc din2005 pana in 2008.Cu ce acte trebuie sa ma prezint la CNAS,trebuie sa o fac personal sau poate merge altcineva,eu locuiesc in strainatate acum.Ica o data multumiri.
Marturisesc ca de mai multi ani ma tratez in sectorul privat.Nu am platit asigurari de sanatate ca avocat de multi ani.acum mi-a venit si mie un titlu executoriu pt anii 2007-2009, pt care am facut contestatie ,evident.Nu stiu daca voia avea castig, dar promit sa va tin la curent.
Deci se pare ca termenul de prescriptie pt asigurarile de sanatate sunt de 3 ani.
Este adevarat ca , ca sa poti beneficia de serviciile din sectorul public trebuie sa ai platite asigurari pt 5 ani in urma.