avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... posibilitatea de a insoti un minor...daca a existat o ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

posibilitatea de a insoti un minor...daca a existat o infractiune comerciala?

Buna ziua, am rugamintea sa imi spuneti in urmtaorea speta care este posibilitatea:o persoana careia inca i-a aparut pe cazier o fapta din 1997 ,fapta pt care a fost condamnata cu suspendare a fost de natura comerciala,pt ca nu s-a facut cerere in instanta,nu i s-a sters din cazier....pe cale administrativa cica nu se poate.....in acesata situatie persoana poate scoate din tara un minor?in prima faza a fost intots de la vama pt ca avea procura necesara dar nu avea cazier,acum daca in acel cazier apar faptele...desi au trecut 13 ani..
va multumecs anticipat
Cel mai recent răspuns: monalisaalina , utilizator 06:54, 28 August 2010
Poliţiştii de frontieră vor întrerupe călătoria minorului, chiar dacă sunt îndeplinite celelalte condiţii, în următoarele situaţii:

(...) însoţitorul a săvărşit anterior una dintre infracţiunile următoare, cu excepţia cazului în care a fost reabilitat pentru această infracţiune:

1. omor, omor calificat, omor deosebit de grav;
2. infracţiuni privitoare la viaţa sexuala;
3. cerşetorie;
4. lipsire de libertate în mod ilegal;
5. sclavie;
6. prostituţie;
7. proxenetism;
8. infracţiuni privind traficul de droguri sau precursori;
9. infracţiuni privind traficul de persoane şi infracţiuni în legătură cu traficul de persoane;
10. trafic de migranţi;
11. trafic de ţesuturi sau organe umane;
12. infracţiuni de terorism.
(Legea nr. 248/2005, privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate)
Daca nu va incadrati aici, nu aveti de ce sa va faveti probleme.

Va multumesc!
as avea rugamintea sa ma indrumati inurmatoarea situatie:infractiunile mele sunt de natura comerciala dupa cum v-am zis,nu se incadreaza nici una in cele prevazute de legea 248/2005 care permot politiei de frontiere sa nu imi permita,insa problem mea este urmtoarea :cei de la frontiera cum pot sti ce reprezinta articolele de lege scrise in cazier,pt ca ele nu mai corespund cu cele din codul penal actual,iar o hotarare judecatoreasca nu am momentan si nici nu pot lua una ca e sambata...ei nu au oligatia sa se informeze singuri?
va multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parasirea tarii de catre un minor adrianm1 adrianm1 Am fost cu parintii mei, cu unchiul si cu varul meu la aeroport la Baneasa in scopul plecarii in franta de catre mine, unchiul meu si varul. Fiind minor am ... (vezi toată discuția)
Imputernicire la aeroport minor all3ss1o all3ss1o Buna ziua, asi dori sa intreb daca de ex un prieten doreste sa il duca in vizita pe un vecin care este minor si prietenul acesta are cazier pentru ... (vezi toată discuția)
Procura minor iulik800 iulik800 Buna ziua tuturor,in urma divortului mi sa incredintat minorul (2 ani) prin hotarerea definitiva si irevocabila (tatal nu are drept la vizita) ia facut mama ... (vezi toată discuția)