avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Parasirea tarii de catre un minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Parasirea tarii de catre un minor

Am fost cu parintii mei, cu unchiul si cu varul meu la aeroport la Baneasa in scopul plecarii in franta de catre mine, unchiul meu si varul. Fiind minor am avut nevoie de imputernicire data de ambii parinti pentru unchi, pasaport si buletin. Cand am ajuns la vama ni s-a spus ca eu nu pot parasi tara fara cazierul unchiului meu. Am intrebat de ce si ni s-a spus ca asa scrie in legea 248/2005. Cand am ajuns acasa am citit legea si nu scrie absolut nimic de vreun cazier. As vrea sa stiu daca le pot face o reclamatie sau chiar sa ii dau in judecata. Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: edina , utilizator 16:12, 19 August 2011
E neplacut ce ai patit, insa nu ai de ce sa ii dai in judecata pentru ca au dreptate. Cazierul judiciar al insotitorului major in cazul in care nu e parinte este necesar pentru a demonstra ca insotitorul nu a fost gasit vinovat de una din urmatoarele infractiuni:
1. omor, omor calificat, omor deosebit de grav;
2. infractiuni privitoare la viata sexuala;
3. cersetorie;
4. lipsire de libertate in mod ilegal;
5. sclavie;
6. prostitutie;
7. proxenetism;
8. infractiuni privind traficul de droguri sau precursori;
9. infractiuni privind traficul de persoane si infractiuni in legatura cu traficul de persoane;
10. trafic de migranti;
11. trafic de tesuturi sau organe umane;
12. infractiuni de terorism;

Responsabilitatea verificarii revine politiei de frontiera, ceea ce s-a si intamplat.
Pentru data viitoare, veti stii si veti fi pregatiti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibilitatea de a insoti un minor...daca a existat o infractiune comerciala? monalisaalina monalisaalina Buna ziua, am rugamintea sa imi spuneti in urmtaorea speta care este posibilitatea:o persoana careia inca i-a aparut pe cazier o fapta din 1997 ,fapta pt care ... (vezi toată discuția)
Imputernicire la aeroport minor all3ss1o all3ss1o Buna ziua, asi dori sa intreb daca de ex un prieten doreste sa il duca in vizita pe un vecin care este minor si prietenul acesta are cazier pentru ... (vezi toată discuția)
Procura minor iulik800 iulik800 Buna ziua tuturor,in urma divortului mi sa incredintat minorul (2 ani) prin hotarerea definitiva si irevocabila (tatal nu are drept la vizita) ia facut mama ... (vezi toată discuția)