avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj pentru absolventi
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj pentru absolventi

pot beneficia de somaj absolventii de facultate cu toate examenele luate, dar fara licenta?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:59, 28 August 2010
Sunt asimilate somerilor persoanele care indeplinesc urmatoarele conditii:
a) sunt absolventi ai institutiilor de invatamant, in varsta de minimum 16 ani, care intr-o perioada de 60 de zile de la absolvire nu au reusit sa se incadreze in munca potrivit pregatirii profesionale;
b) sunt absolventi ai scolilor speciale pentru persoane cu handicap in varsta de minimum 16 ani, care nu au reusit sa se incadreze in munca potrivit pregatirii profesionale;
c) sunt persoane care, inainte de efectuarea stagiului militar, nu au fost incadrate in munca si care intr-o perioada de 30 de zile de la data lasarii la vatra nu s-au putut incadra in munca.

1. Din Legea 76/2002:
Art. 82. - În sensul prezentei legi, prin absolvent al unei instituţii de învăţământ se înţelege persoana care a obţinut o diplomă sau un certificat de studii, în condiţiile legii, în una dintre instituţiile de învăţământ gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior, de stat ori particular, autorizat sau acreditat în condiţiile legii.
2. Dar prezentati-va la Agentia de Somaj unde se pare ca ultimele instructiuni va permit sa beneficiati de indemnizatie de somaj si daca nu ati dat licenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am dreptul la somaj? sunt eleva la seral violeta93 violeta93 din septembrie 2012 sunt eleva la seral,iar in martie 2013 am nascut,as vrea sa intru in somaj j as vrea sa jtiu daca am dreptul atata timp cat sunt eleva?! ... (vezi toată discuția)
Somaj maryuta maryuta un elev care termina 10 clase are drept de somaj (vezi toată discuția)
Poate beneficia de indemnizatie de somaj daca a terminat facultatea anul trecut dar a a dat licenta acum? musatmihai1988 musatmihai1988 Buna ziua, am si eu o problema de fapt sora mea a terminat facultatea in vara august 2011 dar fara diploma de licenta ,a fost la ajofm atunci si nu a avut ... (vezi toată discuția)