avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Impozit aport capital
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Impozit aport capital

Un cabinet medical individual ( tine contabilitate in partida simpla , plateste impozit pe venit) se asociaza cu un SRL si aduce ca aport in natura un spatiu. Se considera valoarea spatiului adusa ca aport venit si se impoziteaza cu 16%?
Cel mai recent răspuns: Carmen Rahmati , Consultant fiscal 16:27, 18 Noiembrie 2007
In Codul Fiscal nu se regaseste impozit pe aport capital.
Potrivit art.48 din Codul Fiscal venitul net din activitati independente se determina ca diferenta intre venitul brut si cheltuielile aferente realizarii venitului, deductibile, pe baza datelor din contabilitatea simpla. Nu sunt considerate venituri brute, aporturile in numerar sau echivalentul in lei al aporturilor in natura facute la inceperea activitatii sau in cursul desfasurarii acesteia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare aport la capital aivilale aivilale Buna ziua, Aportul la capital se considera venit, atunci cand facem diferenta dintre incasari si plati din registrul de incasari si plati? Cum procedez sa ... (vezi toată discuția)
Sponsorizare pfa Maura Anghel Maura Anghel Buna ziua! Va rog, cine ma poate lamuri daca pe o PFA se primeste sponsorizare se plateste impozit? (vezi toată discuția)
Pfa - cum calculez venitul impozabil daca am primit sponsorizare andracuamic andracuamic Buna ziua! Am un PFA neplatitor de TVA infiintat in acest an. Cum calculez venitul impozabil? Am o sponsorizare, venituri de la clienti si cheltuieli ... (vezi toată discuția)