avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1113 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Sponsorizare PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Sponsorizare PFA

Buna ziua! Va rog, cine ma poate lamuri daca pe o PFA se primeste sponsorizare se plateste impozit?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:21, 21 Noiembrie 2017
Nu se impoziteaza. Va redau din codul fiscal ART. 68 - Reguli generale de stabilire a venitului net anual din activități independente, determinat în sistem real, pe baza datelor din contabilitate

(1) Venitul net anual din activități independente se determină în sistem real, pe baza datelor din contabilitate, ca diferență între venitul brut și cheltuielile deductibile efectuate în scopul realizării de venituri, cu excepția situațiilor în care sunt aplicabile prevederile art. 69 și 70 .

(2) Venitul brut cuprinde:

a) sumele încasate și echivalentul în lei al veniturilor în natură din desfășurarea activității;

................
(3) Nu sunt considerate venituri brute:

a) aporturile în numerar sau echivalentul în lei al aporturilor în natură făcute la începerea unei activități sau în cursul desfășurării acesteia;

...............

d) sumele sau bunurile primite sub formă de sponsorizări și mecenat, conform legii, sau donații.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa - cum calculez venitul impozabil daca am primit sponsorizare andracuamic andracuamic Buna ziua! Am un PFA neplatitor de TVA infiintat in acest an. Cum calculez venitul impozabil? Am o sponsorizare, venituri de la clienti si cheltuieli ... (vezi toată discuția)
Sponsorizare pentru intreprindere individuala alexandrada alexandrada Bun gasit! Detin o I.I. cu obiect de activitate \'\'activitati independente\'\' si am obtinut o sponsorizare pentru editarea unei reviste. Vreau sa stiu ce ... (vezi toată discuția)
Impozitare venit din subventii tomozeimihaela tomozeimihaela Buna ziua. Am o Intreprindere individuala platitoare de TVA .Am primit prin contul bancar al Intreprinderii de la APIA o subventie privind activitatea ... (vezi toată discuția)