Buna ziua.
Am o Intreprindere individuala platitoare de TVA .Am primit prin contul bancar al Intreprinderii de la APIA o subventie privind activitatea desfasurata (cultura strugurilor). Intrebare: se impoziteaza acest venit?Multumesc.
Se impoziteaza , deoarece o subventie acopera o parte din cheltuieli , deci dumneavoastra ati avut cheltuieli care au fost acoperite partial prin acordarea acestei subventii .
eu cred ca da , se impoziteaza ; aveti impunere in sistem real , nu ?
Daca asa , uitati temei legal :
ART. 48
Reguli generale de stabilire a venitului net anual din activităţi independente, determinat pe baza contabilităţii în partidă simplă
(2) Venitul brut cuprinde:
a) sumele încasate şi echivalentul în lei al veniturilor în natură din desfăşurarea activităţii;
b) veniturile sub formă de dobânzi din creanţe comerciale sau din alte creanţe utilizate în legătură cu o activitate independentă;
c) câştigurile din transferul activelor din patrimoniul afacerii, utilizate într-o activitate independentă, inclusiv contravaloarea bunurilor rămase după încetarea definitivă a activităţii;
d) veniturile din angajamentul de a nu desfăşura o activitate independentă sau de a nu concura cu o altă persoană;
e) veniturile din anularea sau scutirea unor datorii de plată apărute în legătură cu o activitate independentă.
Cred ca se incadreaza la lit a)
Veniturile neimpozabile sint :
(3) Nu sunt considerate venituri brute:
a) aporturile în numerar sau echivalentul în lei al aporturilor în natură făcute la începerea unei activităţi sau în cursul desfăşurării acesteia;
b) sumele primite sub formă de credite bancare sau de împrumuturi de la persoane fizice sau juridice;
c) sumele primite ca despăgubiri;
d) sumele sau bunurile primite sub formă de sponsorizări, mecenat sau donaţii.