avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 742 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... reziliere contract inchiriere
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

reziliere contract inchiriere

Sunt locatar intr-un contract de inchiriere a unui punct de lucru.Am anuntat cu 60 de zile printr-o adresa locatorul ca as dori rezilierea contractului deoarece societatea a inregistrat pierderi si nu ne mai putem permite derularea in continuare a contractului.Am solicitat raspun s in 5 zile, l-am primit dupa 1 luna.Locatorul nu este de acord.Ce pot sa fac in acest sens?Nu am platit chiria ultimele 2 luni deoarece nu mi-am mai permis.Mentionez ca am o garantie constituita in favoarea lor, echivalentul a doua chirii.Ne-au dat in judecata pentru contravaloarea chiriei plus penalitati.Cum se poate sa ceara asa ceva cand banii mei sunt blocati la ei?
Daca merg mai departe in instanta credeti ca am castig de cauza? pot castiga rezilierea contractului si anularea penalitatilor?
Societatea mai are 1 punct de lucru functional, dar in contabilitate tot pe pierdere suntem.
Cel mai recent răspuns: Marius Bote , Practician in insolventa 21:52, 6 Septembrie 2010
N-ati mentionat care sunt clauzele contractuale in care intervine rezilierea unilaterala.
Contractul trebuie sa aiba clauze prin care se mentioneaza in ce caz intervine rezilierea. Uitati-va pe contract.
Buna dimineata .
Daca ati preavizat cu 60 de zile rezilierea contractului, ati procedat corect,daca proprietarul refuza sa de curs acestuia, pe cale amiabila ,dupa o notificare prealabila, va ramane solutia unei proces in acest sens . Mai depinde si de clauzele din contract .Sau puteti astepta pana la expirarea contractului .
Marius Bote .
Rezilierea este specificata in varianta prin acordul partilor cu notificarea in scris cu cel putin 60 de zile inainte, prin denuntarea unilaterala de catre locator cu un preaviz de 30 de zile.
Mai e o varianta in care spune ca " prezentul contract se desfiinteaza de drept fara somatie si fara punere in intarziere" daca nu imi platesc chiria la timp sau daca nu imi indeplinesc atributiile.I-am anuntat cf contract..
..si din pacate ei nu si-au dat acordul.Eu i-am instiintat din nou ca voi parasi spatiul la data de 01.08 sa vina sa si-l preia, nu au venit ,am facut pv-ul de predare cu martor si totusi mi-au trimis prin posta factura pentru luna 08.

Daca solicit rezilierea contractului in instanta si invoc criza economica oare as putea castiga?

Alte discuții în legătură

Reziliere contract inchiriere resursesbc resursesbc Situatie: un contract de inchiriere a unui saptiu comercial, pe o perioada de 5 ani, intre 2 societati comerciale. Clauza: rezilierea contractului inainte de ... (vezi toată discuția)
Reziliere unilaterala contract inchiriere - proprietar abuziv Cosmin_Andrei Cosmin_Andrei Buna ziua. Am o intrebare privind un contract de inchiriere pe o durata de un an, efectuat in luna septembrie a anului trecut. La Rezilierea contractului este ... (vezi toată discuția)
Incetarea contractului de inchiriere minalex minalex Va rog sa ma lamuriti asupra a doua clauze dintr/un contract de inchiriere si anume: \"Art 10.(din contract):INCETAREA CONTRACTULUI DE INCHIRIERE ... (vezi toată discuția)