avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... am o ,,problema,, cu un politist ce fac?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

am o ,,problema,, cu un politist ce fac?

buna. Eu lucrez casiera la cfr, el e politist la transporturi. In saptamana mare anul trecut m-a inbrancit ma lovit, m-a agresat si fizic si verbal deoarece cu 2 zile inainte m-a certasem cu el pt ca nu a luat masuri in privinta unui individ care adusese in gara niste catei, in seara de 17/18 parca aprilie sau martie mi a taiat cablu tv (mici noi si nici ei nu au voie sa detinem asa ceva) Cand mi-a taiat cablu m-am dus sa il rog sa ii dea drumul si atunci in fata postului si pe peron ma agresat (nu au fost martori) Mi-am scos certificat medicolegal am sunat la112 i-a trimis p sefii lui care m-au asigurat sa nu fac plangere ca il vor muta si ca daca fac voi avea probleme ca am parasit caseria(postul de politie este in acceasi cladire cu caseria, ca se va afla de tv etc) NU AM depus plangere.
El nu a fost mutat. si acum imi face zile negre
Intr-o seara cand am iesit am pus alarma am incuiat usa .
el a venit si a pus un lacat pe usa de acces hol si m-a tinut 2 ore afara timp in care am avut 2 trenuri
l-am rugat calcandu-mi pe mandrie(ce mai aveam din ea) si nu a deschis
acea usa nu este numai a mea deci nu trebuia asigurata de mine iar daca nu as fi avut grilajul asigurat de la caserie ( asa zice el) de ce nu a pus lacat pe grilajul neasigurat de la caserie?
seful meu a zis sa vina cu marttori cand deschide dar nu a vrut ca sa puna martori
nu trebuia sa faca un proces verbal?
are dreptul sa nu imi permita accesul la locul de munca?
nu trebuia sa faca o constatare ceva?
a vrut sa ma duc la post sa ii dau o declaratie dar mi-a fost teama (o avea chef sa mai ma loveasca)
si mi-a dat o citatie in calitate de invitat pentru luni cand este seful lui de servici
ce sa fac ma duc?
ce sa scriu in declaratie?
sa il acuz? de abuz in serviciu
ii pot face reclamatie eu ca cetatean sau doar in calitate de angajat cfr si atunci e inplicata si societatea
imi e teama mai mult de societate ca nu isi sprijina angajatii
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 07:18, 28 August 2010
Trebuie sa raspundeti invitatiei. Cu aceasta ocazie veti avea prilejul sa ii aduceti la cunostinta sefului lui ( a doua oara, daca am inteles eu) abuzurile si hartuielile la care sunteti supusa de catre lucratorul de politie din subordinea lui. In final sa nu uitati sa-l intrebati ce este de facut.
Daca nu primiti un raspuns care sa va satisfaca, trimiteti o sesizare ministrului de interene. Cererea dvs. va fi trimisa spre solutionare Inspectoratului Judetean de Politie in vederea solutionarii. Se va constitui o comisiei de ancheta, care va fi mai serioasa ca sefii lui pentru ca solutia luata va trebui sa o comunice si ministerului...
Ulterior audierii dvs.,depuneti plangere scrisa la seful inspectoratului politiei transporturi.Va informez ca aveti dreptul sa nu declarati nimic,potrivit art.70 cpp,dar de prezentat trebuie sa va prezentati.

andymaurul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intimidare - distrugere - agresiune askator askator Societatea comerciala pe care o administrez are cateva probleme. As dori, daca poate cineva sa imi dea niste sfaturi. Rog scuze pentru lunga relatare. Ne ... (vezi toată discuția)
Amenintarea cu moartea!! in familie!! alexavv08 alexavv08 Buna ziua! As vrea sa stiu daca merg sa depun o plangere la politie pentru amenintare cu moartea in familie, politia, respectiv procuratura, vor lua masuri ... (vezi toată discuția)
Blocarea caii de acces din spatele blocului micka60 micka60 Locuiesc la parterul blocului si de acum două zile s-a întrerupt curentul în zonă și prin urmare accesul în bloc pe baza cartelei nu a mai fost posibil ... (vezi toată discuția)