avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Dizolvare SRL cu asociat unic
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Dizolvare SRL cu asociat unic

Buna,

Tocmai am primit comunicarea privind dizolvarea societatii (SRL, asociat unic) hotarata de Trib. Buc. la cererea Oficiului Registrului Comertului pentru nedepunerea situatiilor financiare timp de 3 ani, urmand ca aceasta dizolvare sa fie publicata si in Monitorul Oficial.
Pe scurt, SRL-ul nu cred ca are datorii mai mari de 2000RON catre stat, nu are bunuri imobile.
Sunt de acord cu decizia Tribunalului, vreau sa scap de societatea asta cat mai repede.

Vroiam sa stiu ce urmeaza dupa dizolvare? Ce pasi trebuie sa fac? Este nevoie si de o lichidare? Cam cat o sa coste tot?
Cel mai recent răspuns: ContSters15514 , utilizator 19:10, 18 Noiembrie 2007
Ti-o dizolva dar nu ti-o radiaza pana nu achiti toate taxele. Trebuie sa fie numit un lichidator care se va ocupa de tot.
Buna ziua,
In ideea in care un cetatean strain rezident in Romania doreste sa cumpere un apartament intr-un proiect rezidential mic, si dorind sa evite plata TVA, isi infiinteaza un SRL cu asociat unic, apoi achizitioneaza apartamentul, care ar fi obligatiile ("grijile") lui referitor la plati/situatii pe care trebuie sa le faca Statului?
As putea gasi undeva detaliat aceste idei? El vrea sa infiinteze aceasta societate doar pentru a putea lua apartamentul fara TVA, neavand alt rulaj pe respectiva societate.
Va multumesc...
Consultati un consultant fiscal.
Iti trebuie un contabil:D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare / lichidare srl asociat unic fara activitate xxgeoxx xxgeoxx Doresc ajutor juridic, in Bucuresti, pt vanzare / lichidare SRL, asociat unic, fara activitate, cod CAEN 521 ( comert cu amanuntul in magazine ... (vezi toată discuția)
Lichidare societate happytree happytree Un SRL cu asociat unic a avut suspendata activitatea pe 3 ani respectiv pana in iunie 2012.Pe perioada suspendarii i s-a anulat codul de inregistrare in ... (vezi toată discuția)
Lichidare/radiere din oficiu ghileaovidiu ghileaovidiu Buna ziua, as dori sa stiu ce se intampla cu un SRL, prezentandu-va situatia mea. In anul 2008 - octombrie am infiintat o societate (SRL) ca si asociat unic. ... (vezi toată discuția)