avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Vanzare / Lichidare SRL asociat unic fara activitate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Vanzare / Lichidare SRL asociat unic fara activitate

Doresc ajutor juridic, in Bucuresti, pt vanzare / lichidare SRL, asociat unic, fara activitate, cod CAEN 521 ( comert cu amanuntul in magazine nespecializate ).
Cum este mai bine , sa o vand sau sa o inchid ?
Cel mai recent răspuns: av_emy , utilizator 14:03, 24 Septembrie 2009
Mai bine o vinzi.
Este mult mai putina bataie de cap ptr tine.
de convenienta din pct d vedere financiar este sa o suspendati. in felul acesta oricand veti avea nevoiede ea pentru vreo initiativa o puteti reactiva fara a fi nevoita sa deschideti o alta sau daca veti gasi un cumparator bun o puteti vinde prin cesiune de parti sociale.daca veti vrea sa o inchideti in primul rand trebuie sa va vina control de la finante
Este mai convenabila suspendarea activitatii sau vanzarea firmei decat dizolvarea sau lichidarea acesteia, aceste operatiuni implicand costuri mai mari.
Am si eu nevoie de un sfat daca se poate, firma este srl cu asociat unic ,nu am depus bilant contabil la ORC in 2005,2006 si 2007. firma a fost data in judecata de ORC pt dizolvare ...actiunea este in curs.. cu termen la tribunal in februarie ,nu am nici un fel de datorii la stat sau tertzi,nu s-a depus declaratie pt suspendarea activitatii nici la fnante nici la ORC.Am pe firma un teren si o cladire,azi am depus bilant pe 2005 si pe 2006...dar as vrea sa merg in continuare cu dizolvarea firmei...mentionez sunt unic asociat...ce se intampla cu bunurile care sunt in firma :terenuri cladiri si utilaje etc.Trebuie neaparat numit lichidator?
neavand datorii, bunurile firmei va revin, bineinteles dupa achitarea taxelor .;)

Alte discuții în legătură

Dizolvare/lichidare srl cu asociat unic ana_lov3s_u ana_lov3s_u sunt administrator la o SRL cu asociat unic.....firma are o datorie la administrator de aprox 2500 lei(sunt din imprumuturi facute in contabilitate)....pe ... (vezi toată discuția)
Activitate suspendata choco choco Am un SRL impreuna cu un asociat strain ( cu care nu mai tin legatura), firma are momentan activitatea suspendata si de fapt nu am avut activitate deloc. Am ... (vezi toată discuția)
Urmari nedepunere bilant ana_lov3s_u ana_lov3s_u Am auzit ca tarifele expertilor contabili sunt f mari pt semnarea bilantului iar firma mea a fost tot timpul in pierdere...Daca nu depun bilantul pe anul ... (vezi toată discuția)