ana_lov3s_u a scris:
sunt administrator la o SRL cu asociat unic.....
Din ce spui mai jos inteleg ca esti asociat, nu administrator.
firma are o datorie la administrator de aprox 2500 lei(sunt din imprumuturi facute in contabilitate)....pe administrator nu il mai intereseaza banii respectivi...cum e mai bine: sa o vand,cesionez sau sa o dizolv si sa o lichidez?intervin lichidatorii din cauza datoriei sau administratorul poate face o declaratie sau ceva de genul asta ca nu il mai intereseaza banii?
Daca esti asociat unic, poti decide sa dizolvarea societatii cu lichidare simultana. In acest caz e obligatoriu ca in hotarare sa expui modul de stingere a datoriilor si de colectare a creantelor. Daca administratorul renunta la bani, anexezi declaratia lui in acest sens. Daca faci aceasta procedura simplificata NU INTERVINE NICIUN LICHIDATOR.
care solutie e mai putin costisitoare?ar fi o solutie sa nu mai depun bilantul si celelalte declaratii fiscale si sa o las sa se dizolve prin tribunal?
Nu stiu cine ti-a dat informatii, dar sunt cam pe langa realitate. Nu se dizolva "prin tribunal", pentru ca judecatorul delegat la RC este de la Tribunal. Daca nu depui situatiile financiare, intr-adevar se poate dispune radierea din oficiu, dar asta se intampla extrem de rar!
am auzit o situatie: sa inchid activitatea temporar doar la finante(fara sa fac nimic la registrul comertului) si daca in decursul unui an nu o redeschid, firma se dizolva de la sine fara nici o cheltuiala din partea mea...asa este?
:)) NU! Nu poti sa inchizi activitatea decat la registrul comertului. Perioada maxima in care poti sa stai fara activitate e de 3 ani, iar dizolvarea de dupa nu se face fara nicio cheltuiala, numai radierea din oficiu se face fara cheltuiala ta!