avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale activitate suspendata
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

activitate suspendata

Am un SRL impreuna cu un asociat strain ( cu care nu mai tin legatura), firma are momentan activitatea suspendata si de fapt nu am avut activitate deloc. Am inteles ca nu pot sa ies din firma pt ca asociatul meu este deja administrator unic la alta firma, contractul pt sediu expira in 2009 (dar oricum nu ajung la sediul respectiv si nu am acces la corespondenta), ce se intampla daca nu depun bilantul? ce imi recomandati? vreau sa nu mai am nici o legatura cu firma respectiva. in prezent firma nu are datorii si nici un fel de probleme. Va rog sa ma ajutati!
Cel mai recent răspuns: Boncu Constantin , Avocat 09:55, 3 Ianuarie 2009
Buna ziua.

Cea mai simpla cale ar fi sa luati legatura cu asociatul dvs. si sa ii vindeti (cesionati) lui partile sociale pe care le detineti.
Daca acest lucru nu e posibil atunci lucrurile se complica. Fara acordul asociatului nu veti putea cesiona partile sociale pe care le detineti catre o alta persoana. In acest caz, daca expira sediul, asa cum spuneati, atunci se poate ajunge la dizolvarea firmei . Din pacate va dura destul de mult timp.

av. Costi Boncu
Va multumesc pentru raspuns!
Ce se intampla daca nu mai depun bilantul? Sediul va expira.. Si daca nu mai depun nici un fel de documente? Se va dizolva societatea in cele din urma? Pot avea probleme ca persoana fizica daca nu depun bilantul si declaratiile? Societatea nu are si nu a avut activitate..
Nedepunerea bilantului constituie contraventie si se sanctioneaza. in situatia eliberarii unui cazier fiscal se verifica acest lucru si puteti avea probleme chiar ca si persoana fizica, intrucat figurati ca si asociat al unei firme care are probleme fiscale.
Cel mai bine este sa luati legatura cu asociatul dumneavoastra si sa clarificati situatia firmei. Puteti stabili de comun acord incetarea activitatii firmei.
Asociatul meu este administrator unic la o alta societate care momentan este in lichidare si el nu mai intentioneaza sa vina in Romania. Voi depune bilantul in continuare si poate dupa expirarea sediului se va ajunge la dizolvarea societatii.
Va multumesc tuturor pentru timpul acordat!
Buna ziua,

nedepunerea bilantului sau expirarea sediului constituie motive pentru declansarea procedurii de dizolvare.
Registrul Comertului se ocupa perioadic de aceste societati . Din pacate poate dura si ani de zile pana va vine randul intrucat sunt mii de societati in aceasta situatie.
Trebuie sa mai stiti ca orice persoana interesata poate solicita dizolvarea. Pentru a urgenta declansarea procedurii ar trebui sa gasiti o "persoana interesata" care sa sesizeze Registrul Comertului .

av. Costi Boncu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Falimentul unei firme fara activitate Melidna12 Melidna12 buna ziua, am o problema cu o firma care este inactiva, defapt nu a avut niciodata activitate de 7 ani de cand este infiintata. Cum se poate declara ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala Mihaela Hornea Mihaela Hornea Societatea M dizolvata la data de 13.10.2008 prin sentinta tribunalului, a fost amendata la data de 12.11.2009 pentru depunerea cu intarziere a bilantului ... (vezi toată discuția)
Incepera activitatii unei firme... vsadovici vsadovici buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o informatie. este vorba de o SC....SRL, infiintata in iunie 2008, care are Certificat Constatator de la ORC, precum ca ... (vezi toată discuția)