avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... neprezentare proces!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

neprezentare proces!

Am un proces in Bacau,eu fiind parte vatamata pentru fond talharie si trebuia sa ma prezint de mai multe ori pana acum dar nu am putut.Daca nu ma mai prezint deloc la proces mi se poate intampla ceva? cum se rezolva procesul?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:22, 30 August 2010
fiind parte vatamata, va puteti constitui, in termenul legal, parte civila si delega prerogativele procesuale unui avocat.
Da, isi poate angaja avocat dar daca instanta are nevoie sa il audize va trebui sa se prezinte la proces.
daca aveti calitatea de parte vatamata si nu doriti sa va prezentati, nu vi se poate intampla nimic. Veti primi citatie pentru fiecare termen al procesului
Este posibil ca instanta sa doreasca sa audieze si partea vatamata.
In acest caz daca nu se va prezenta se poate emite mandat de aducere.
Depinde cum va aprecia instanta.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parte civila neprezentata la proces.ce se intampla? cipdy cipdy SUNT PARTE CIVILA(NU SUNT SI PARTE VATAMATA CI DOAR CIVILA) INTR-UN PROCES PENAL DE FURT CALIFICAT.NU AM POSIBILITATEA SA MA PREZINT IN INSTANTA.MI SE INTAMPLA ... (vezi toată discuția)
Citatie toni1206 toni1206 Buna ziua! As dori un sfat daca se poate in legatura cu urmatoarele: In urma cu doi ani am fost victima unei talharii, in urma careia mi s-a furat geanta cu ... (vezi toată discuția)
Nulitate relativa sau absoluta??? dodonica dodonica Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti daca se poate: imtr-un dosar aflat deja la curtea de apel sectia penala sa invocat de catre avocatul inculpatilor faptul ca ... (vezi toată discuția)