avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... PARTE CIVILA NEPREZENTATA LA PROCES.CE SE INTAMPLA?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

PARTE CIVILA NEPREZENTATA LA PROCES.CE SE INTAMPLA?

SUNT PARTE CIVILA(NU SUNT SI PARTE VATAMATA CI DOAR CIVILA) INTR-UN PROCES PENAL DE FURT CALIFICAT.NU AM POSIBILITATEA SA MA PREZINT IN INSTANTA.MI SE INTAMPLA CEVA???....SI DACA M-AS PREZENTA,IMI TREBUIE AVOCAT?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:13, 4 Februarie 2010
1. Nu.
2. Nu.


Interventie moderator: va rog sa nu mai scrieti cu litere mari. Multumesc.
Aveti dreptul de a va angaja avocat dar nu cred ca va trebuie.
Nu sunteti obligat sa va prezentati dar se poate ca instanta sa vrea sa va audieze daca are nevoie de probe pentru condamnarea inculpatului.Veti afla ulterior cum sta treaba.

avocat Claudiu Lascoschi
Daca instanta insista in audiere trebuie sa va prezentati altfel va poate aduce la instanta cu mandat sau(am cunoscut cazuri chiar cu parti civile- minori ) sa va amendeze. Deci depinde de ce hotaraste instanta.
Da, instanta are dreptul de a dispune aceasta masura daca are nevoie de audierea persoanei, dar pe la al treilea termen de judecata.
Daca inculpatul recunoaste si sunt probe in acuzare nu il va aduce.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nulitate relativa sau absoluta??? dodonica dodonica Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti daca se poate: imtr-un dosar aflat deja la curtea de apel sectia penala sa invocat de catre avocatul inculpatilor faptul ca ... (vezi toată discuția)
Talharie- parte vatamata MJJ MJJ Buna ziua. As dori o lamurire in urmatoarea privinta : Partea vatamata intr-un caz de talharie (i s-a smult lantul de aur de la gat, pe strada, ziua ) a ... (vezi toată discuția)
Parte vatamata - proces in fond, obligatie de prezentare minodora_1973 minodora_1973 Solutie: pentru a se cita partea vătămată cu menţiunea de a se prezenta în instanţă şi de a face dovada că este administratorul SC X SRL sunt ... (vezi toată discuția)