Solutie: pentru a se cita partea vătămată cu menţiunea de a se prezenta în instanţă şi de a face dovada că este administratorul SC X SRL
sunt obligata sa ma prezint in fata instantei ? sau pot doar sa trimit intampinare si un certificat constatator eliberat de camera de comert din care reiese ca sunt administratorul firmei ? imi este greu sa ma prezint la proces deoarece m-am mutat in alt judet si nu pot sa ma prezint la fiecare termen.
Transmiteţi cerere prin posta prin care precizati ca nu aveţi pretenţii civile, va confirmat-o desigur şi dispoziţiilor instanţei, în sensul ca anexati certificat constatator.
am uitat sa mentionez ca m-am constituit parte civila si am trimis intampinare cu constituirea de parte civila, dar avocatul inculpatului a cerut instantei sa ma prezint , iar mie mi se pare cam aiurea sa ma audieze pe mine in conditiile in care nu s-a facut inca audierea inculpatului.
oricum de 3 termene o cam lungeste avocatul inculpatului.
În aceasta situaţie este bine sa participati la proces , sigur apărătorul inculpatului este posibil sa profite de orice oportunitate şi sa mai ia cate un termen. este firesc şi ca dvs sa daţi declaraţie de parte vătămată, instanta trebuie sa consemneze şi poziţia dvs.
În plus cheltuielile ocazionate de participarea dvs la proces, sa deţineţi acte justificative şi sa le depuneţi la dosar sa beneficiari de cheltuielile de judecata.
Interventie moderator: Va rog, in cazul in care doriti sa completati mesajul, apasati butonul "Editeaza". Multumesc
Buna ziua!
In primul rand, intr-un dosar penal nu se formuleaza intampinare. In fata instantei de judecata se pot formula "NOTE DE SEDINTA" prin care va expuneti pozitia procesuala, pretentiile si, eventual, probele prin care urmeaza sa va dovediti prejudiciul.
In principiu, prezenta dumneavoastra nu este obligatorie, insa, daca prin audierea dumneavoastra se tinde la dovedirea situatiei de fapt, instanta de judecata poate sa dispuna chemarea dumneavoastra in vederea luarii unei declaratii.
mi-am expus pozitia procesuala, pretentiile si am depus probele doveditoare ale prejudiciului.
inculpatul si-a recunoscut fapta cand i s-au luat declaratii la politie.
banuiesc ca ar fi normal , ca acum cand s-a dispus trimiterea acestuia in judecata , ( au fost deja 4 termene de la inceperea procesului si avocatul inculpatului a tot amanat procesul ) sa se stabileasca daca inculpatul se declara in continuare vinovat sau sustine ca nu e vinovat si atunci trebuie sa se judece procesul ( cu martori, acte doveditoare, etc )
Nu inteleg de de este necesara prezenta mea in aceasta faza procesuala si nu stiu ce mi se poate intampla daca nu ma prezint. Multumesc frumos