avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... ajutor de deces
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

ajutor de deces

In judetul Arges cei de la Casa Judeteana de pensii refuza acordarea ajutorului de deces pentru motivul ca sotul decedatei beneficiaza de pensie . Este posibil asa ceva ? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: iulia53 , utilizator 17:52, 29 August 2010
Ajutorul de deces se acordă la cerere, în cazul decesului asiguratului, soţului supravieţuitor, copilului, părintelui, moştenitorului sau oricărei alte persoane care face dovada că a suportat cheltuielile de înmormântare.

Ajutorul se achită în termen de 24 de ore de la solicitare, de către angajator (în cazul decesului asiguratului salariat, respectiv al unui membru de familie al acestuia), de către instituţia care gestionează bugetul asigurărilor pentru şomaj (în cazul decesului şomerului sau al unui membru de familie al acestuia) sau Casa de Pensii (în cazul decesului pensionarului).
Solicitantul trebuie să depună la Casa Judeţeană de Pensii cuponul de pensie ale decedatului, certificatul de deces (în original şi copie), actul de identitate al solicitantului, precum şi actul prin care reiese că solicitantul a suportat cheltuielile privind decesul asiguratului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor de inmormantare labuta labuta Acum un an de zile a decedat fratele meu(37 ani).A fost necesar sa suportam noi familia cheltuielile de inmormantare deoarece el nu avea nimic.Nu aveam dreptul ... (vezi toată discuția)
Ajutor de inmormantare povestitorul povestitorul in cazul in care persoana decedata e un copil decedat in spital la scurt timp dupa nastere(cu certificat de nastere si certificat de deces) cel care solicita ... (vezi toată discuția)
Ajutor de deces manuela costin manuela costin tatal meu a fost pensionar militar (penetenciar) ,as vrea sa stiu de unde sa ne adresam pentru un ajutor de inmormantare. multumesc. (vezi toată discuția)